Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Man bijt hond in herhaling

Het was in ieder geval mooier weer dan twee weken geleden, maar ik hield mijn hart vast omwille van de camera, want een tweede cameradoop zou ik niet kunnen verdragen. Gelukkig zat de camera nu op een stevig statief vastgeklemd en zou het daar niet aan gaan liggen.

De twee heren van de NCRV waren inmiddels ook weer bekomen van de schrik (het verlies van de vorige camera) en we gingen samen weer op weg naar de meest geschikte locatie in de Goudse omgeving.
Het gedicht van Rilke zat nog wonder boven wonder in mijn geheugen gegrift, de witte dwangbuis kwam weer tevoorschijn en ik citeerde en acteerde er op los. De aardige heren glimlachten van voldoening en ikzelf ook. Gelukkig was mijn dierbare geliefde er nu ook bij, wat mijn zenuwen geheel teniet deed. Ik deed het trouwens sowieso vooral voor haar en nu was ze er gewoon bij aanwezig, dat was echt goddelijke wilskracht. Alles ging van een leien dakje en omdat het een herhaling was, ging de tijd snel voorbij en speelden we goed op elkaar in.

Nu nog enkele weken wachten en dan kan het Nederlandse volk even genieten van een literair gedicht in het o zo volkse 'Man bijt hond'. Dat hebben we dan maar mooi voor elkaar gekregen en zo zie je maar, na de nodige obstakels is het de aanhouder die wint.

Nu maar hopen dat ik kwijtschelding krijg voor de gemeentelijke belastingen (maar liefst 550 euro, dat is ruimschoots meer dan de helft van mijn uitkering, mijn hart is al dagen verkrampt door die bureaucratische angstaanjagerij/minimakonijnenjacht, ieder jaar weer hetzelfde gedonder, het blijkt dat veel mensen er gruwelijk onder lijden, terwijl het bij velen onterecht is en ze die hele aanvraagprocedure voor kwijtschelding als zeer belastend voor de geestelijke gezondheid ervaren!), dan ik ik eerst weer een beetje rustig ademhalen en vrijuit genieten van mijn nieuwgeboren levensfase met mijn uiterst zorgzame en beminnelijke geliefde.
Doe ik op zich natuurlijk ook, maar er zijn zo van die dingen, die de maatschappij nog volop moet verbeteren, bijvoorbeeld de geldsystemen, die echt hier en daar voor geen meter deugen, maar dat komt ook omdat de grondhouding van de collectieve geest niet meer diep geworteld is in Moeder Aarde en de Godin van de Liefde, maar moderne afgoden dient, die hen van de ware menselijkheid doen afdrijven, hen zelfs destructief maken, niet als Shiva, maar als gewetenloze bloedhonden, die argeloze vogeltjes opjagen en verslinden, als ze zouden kunnen!

Schrijver: Joanan Rutgers, 3 maart 2011


Geplaatst in de categorie: filosofie

3.6 met 7 stemmen 151Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)