Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Niemand wil me meer

Ik schreef mijn hartenkreet 'Misschien toch nog?' tegen beter weten in.
Ik belde Mirjam nog één keer om te vragen of ze gewoon vriendin wilde zijn, maar nee, dat wil ze niet en zo'n grote stap terug werkt meestal toch niet in de praktijk.

Onze relatie is onmogelijk door wat ik al beschreven heb. Voor Mirjam was ik heel stabiel en gelukkig, nu ben ik een geestelijk wrak. 'Je moet je flat eerst grondig schoonmaken!', zei Mirjam, 'dan kun je gaan samenwonen, maar niet met mij!'.
Vooral die laatste vier woordjes dreven een speer door mijn toch al gebroken hart. Nu ben ik als een bezetene van alles aan het weggooien. Ik bracht een beeld en twee schilderijen en drie DVD's (films die ze samen met mij bekeken heeft) naar het huis van Mirjam. 'Dit is nog van Mirjam!', zei ik tegen de tijdelijke huurders, de schilderijen stonden op haar slaapkamer!'
Volkomen gelogen, maar zo kan ze nog eens aan me denken als ze terug is, wat maakt mij alles nog uit, niemand wil me echt meer.
Ik ben heel lief, maar te opdringerig en te stroperig. Ja ja, ik weet het wel, knettergek en niet in staat om langdurig met mensen om te gaan. Ik kan niemand dwingen om met mij om te gaan. Dan maar in mijn schulp kruipen en kijken of ik in de toekomst nog geliefd ben bij andere mensen, of een ander naar mij verlangen kan, zonder dat ik hoef te bedelen, te knielen en te bidden, mijn huis te kuisen of als een doldwaze heen en weer te fietsen, terwijl er in feite niets meer te redden is.

Ik verdraag mijn huisvogel niet meer, daar Mirjam er veel liever voor was en er steeds mee praatte. Misschien gooi ik de deur van mijn flat wel definitief achter me dicht en lift ik naar ecodorp Damenhur in Italië om daar in plaats van Mirjam de rest van mijn leven te slijten.

Schrijver: Joanan Rutgers, 13 maart 2011


Geplaatst in de categorie: eenzaamheid

4.3 met 12 stemmen 769



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)