Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Sekseverschil

Ik sprak de laatste tijd ook met enkele mannen over mijn visie over vrouwen en gek genoeg zijn we het kameraadschappelijk eens met elkaar. We zoeken allemaal naar de juiste vrouw, maar we komen haar nergens tegen.
Of het zijn afstotelijke wezens of ze mankeren allemaal teveel, vooral de al wat ouderen.

Dat wij ouder worden zien we ook wel en dat die vrouwen hetzelfde over ons denken is ook een open deur. Dat ik in een midlifecrisis zou zitten, is ook een dooddoener van je welste. Ik heb 'Lolita' van Nabokov ook gelezen, daar word je ook niet vrolijker van. Die griet maakt hem helemaal gek. Hij haar ook trouwens.
Soms denk ik, in mijn somberste momenten, dat mannen en vrouwen in de kern niet kunnen samenleven, dat de natuur dat zo beslist heeft, yin en yang harmonieus is een illusie, zowel intern als extern. Het spel van aantrekken en afstoten dendert maar door, met slachtoffers over en weer.

Liefde wordt daarom meer en meer een unicum, een zeldzaamheid. Zeker door de misvattingen over erotiek vandaag de dag. Het algemene vertrouwen in elkaar is meer en meer aan het wegglippen. Medeschuldige is de overspannen cultuurdecadentie. We hangen als mannen en vrouwen allemaal aan een rotswand met onze wanhopige klauwen de rotswand vasthoudend, als we niet bereid zijn elkaar vol de rommel overstijgende liefde elkaar onvoorwaardelijk en rechttoe-rechtaan lief te hebben, dan gaan we met onze dwaze sekseverschillen allemaal ten onder in de afgrond, waar bloeddorstige haaien onze reeds dode lichamen dubbelop verslinden. Onze verschillen beminnen en niet wreed afwijzen, dat is de enige juiste weg, hoeveel eeuwen nog!

Schrijver: Joanan Rutgers, 14 april 2011


Geplaatst in de categorie: filosofie

2.7 met 9 stemmen 247Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)