Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Koninginnedag 2011

Ik heb er zin in deze keer, temeer daar William & Kate gaan trouwen in een wereldshow, herinner me Charles & Diana nog goed, lang leve de sprookjes, maar niet heus!
In Gouda gaat alles op rolletjes, de oranjekronen zijn weer bovenop de lantaarnpalen geplaatst en het zwarte podium voor o.a. Vangrail staat gereed. Vangrails niet te bekennen. Overal is de Oranjebitter in de aanbieding, dus sla ik flink in. Immers, sinaasappels zijn gezond. Oranje tompoezen en zelfs oranje koeienvlaaien gaan over de toonbank, alsof die tandverziekende onzin normaal is. Alsof iedereen opeens naaste familie van de Oranjes is! In de goede traditie van deze massahysterie zullen overal weer Hollandse vlaggen wapperen, in volle glorie, want het belooft een zonnige dag te worden. Ik heb er zo'n zin in! Een soort Sinterklaasfeestgevoel.

Alle rommel heb ik verzameld, zelfs waardevol spul, om het maar te verkopen, heerlijk, die grootste opruimdag van het jaar! Verkoopt het niet, dan donder je het na afloop gewoon in één van die grote ijzeren containers. Ik heb er zin in! De snacks en de borrels, het uitbundige lawaai en de koopkrankzinnigheid! Films, boeken, prullaria, bijna voor niets, dat alleen al maakt de mensen zot.
Koninginnedag zou eigenlijk de Dag van de Nationale Gekte moeten heten, maar dat durven ze niet aan. Kom, we doen alsof we normaal zijn en we trekken een narrenpak aan, iedereen, een onderlinge code, maar niemand weet echt of de grenzen van Spielerei en waarheid worden overschreden. Behalve ik dan! Gaan de hoofdrolspelers echt weer op bezoek in pittoreske, onderdanige plekken? Ik wil er niets meer van zien, ben allergisch inmiddels, op Maxima na dan, die heeft toch een Zuid-Amerikaanse charme, die blijft boeien! Heel wat anders dan die koele, berekenende Hollanders! Altijd bang tekort te komen! Gulzige kraaien! Ja, ik popel van ongeduld, lekker samen gek doen, alvorens de maand mei zijn intrede doet, wanneer we het vakantiegeld weer scoren en ermee kunnen doen wat we willen. Dagje Soestdijk bijvoorbeeld of in Den Haag de residentie van Willem en Maxima beloeren. Dacht het niet! Eén dag gekte is genoeg!

Schrijver: Joanan Rutgers, 29 april 2011


Geplaatst in de categorie: koningshuis

2.8 met 5 stemmen 183Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)