Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Genoten van Miss Montreal

Hier weer een impressie van uw verslaggever ter plaatse.
Bij de Handsome Poets was het nog niet zo druk, terwijl ze best imponerende muziek maken, misschien een beetje gelikt, maar zeker niet een Oranjenacht onwaardig.
Er was er al iemand stomdronken, die om me heen danste, het was niet eens half acht. Ik hield iedereen stevig in de gaten, bang om ongewenste bekenden te zien. Veel jongedames op de been met nepkroontjes en oranje wuppies tussen hun pas ontluikte borsten. Tijdens Vangrail werd het al drukker en zag ik de bierconsumptie stijgen. De lege bekers achteloos neergegooid en kapotgetrapt.
Sommige Londsdale-jongeren maakten het wel erg bont, ik stoorde me aan hun protserige, egoïstische vorm van vertier, want ze kwamen duidelijk niet voor de muziek, meer voor de drank en de pronkzucht. Terwijl er om me heen bier werd gehezen, slokte ik anarchistisch van mijn AA-energiedrank. Vroeger was het andersom, maar dat trek ik niet meer. Ik zag een andere man met eveneens grijze haren vriendelijk naar me knikken.
Ik kijk zelfs al naar vrouwen van ver in de veertig, om je rot te schamen.

Toen ik jonger was, ben ik naar enkele popconcerten geweest; U2, Fleetwood Mac en The Simple Minds. Nu stond ik bij een concert van Miss Montreal, een uur lang, heerlijk, wat een lekkere rauwe whiskystem en wat een tof mens! Ze is net zo goed als Anouk en Ilse de Lange. Al moet ik wel stellen, dat Anouk net iets ruiger is. Ik zag her en der dames naar mij loeren, maar aan dat soort oppervlakkigheden doe ik al eeuwen niet meer.

Vooral de dansbewegingen van Miss M. zijn zeer boeiend en naast haar goddelijke zingen kan ze ook behoorlijk drummen. Direct na haar optreden ging ik met veel moeite uit de massa. Ik raakte bijna in paniek, want het stond propdruk vast. Ik gleed met mijn hand langs de billen van een vrouw, iets wat anders wordt bestempeld als seksuele grensoverschrijding, is tijdens de superdrukke Oranjenacht gewoon schering en inslag, een geheime code van gedogen. Dronken mensen zeggen en doen de waarheid. Snap nu meer van die Romeinse orgieën. Trouw is maar een flinterdun laagje.

Of ik verbitterd ben? Nee, meer en meer tot ware inzichten gekomen over de liefde/erotiek tussen vrouw en man en ik beschouw het als een buitenaards wezen, ik bedoel, met mijn ziel, los van de aarde.

Schrijver: Joanan Rutgers, 30 april 2011


Geplaatst in de categorie: feest

2.0 met 2 stemmen 156Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
J. v. H.
Datum:
30 april 2011
Pas meer op dat je niet in de cel belandt met Keith Bakker...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)