Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Ken je Jomanda nog?

Het is enkele jaren geleden dat het positieve medium Jomanda haar Gouden Eeuw beleefde, ze had haar eigen wekelijkse radio-uur, waar duizenden naar luisterden, ik ook, ik was er zelfs een keer te gast.
Ik vroeg haar waarom ik zo'n zwaar karma had en zij antwoordde uiteindelijk dat ik in mijn vorige leven zelfmoord heb gepleegd en dat ik daarom in dit leven zo moeilijk kan aarden en contact kan maken, laat staan onderhouden. Ze waarschuwde me om dat nooit weer te doen, want je schiet er niets mee op, je gaat er volop van achteruit, karmisch gezien. Ik zou veel verwerken en ontdekken via mijn dromen, maar ik onthoud mijn dromen slecht, om dezelfde reden die Billy Joel deed besluiten om 'The river of dreams' te zingen.

Destijds verscheen Jomanda herhaaldelijk op de beeldbuis, maar dat gebeurt al lange tijd niet meer. Sinds de Sylvia Millecam-affaire is ze in een kwaad daglicht gezet door de media en dus heeft ze vooralsnog schijt aan de media. De media verdraaien haar goede werken, dat pikt ze niet. Ze is dan wel vrijgesproken aangaande de kleurrijke Sylvia, de nasleep blijkt zo zwart als roet.

Eens ontmoette ik haar in een winkel, waar ze signeerde. Ze greep mijn hand en ze zei lieve dingen tegen me of ze betoverde me, daar ben ik nog steeds niet uit. Als gevolg zonk ik buiten de winkel trillend en huilend ineen en zag ik mezelf van een hoog gebouw afspringen. Had ik het zo gedaan in mijn vorige leven? Had ze die herinnering in mij geopend?
Wel had ik als kind vaak terugkerende angstdromen over een val van heel hoog. Ook had ik gerild bij een Israëlische rotsenpartij, waar velen vanaf waren gesprongen, liever zelfdoding, dan gevangen worden door de vijand. Was ik een van hen geweest?

Die grote landelijke shows van haar zijn voorbij. Alle roem gaat eens verloren. Anoniem is Jomanda waarschijnlijk beter af, dat zal ze zelf nu ook wel vinden. Misschien heeft ze nog wat laatste, trouw gebleven aanhangers rondom haar scharrelen, doet ze in een achterafzaaltje nog wat toverkunsten voor intimi, maar healings op grote schaal zijn afgelopen. De tijd van Jomanda is voorgoed voorbij. Ze is een relikwie geworden.
Hoe bijzonder kun je doen om uiteindelijk als meest gewone vrouw in de vergetelheid en in de volstrekte eenzaamheid terecht te verpieteren.
's Nachts gaat ze in haar blauwe mantel haar onewomanshow opvoeren, slaat hemeltergend haar vleugels uit, maar net als Icarus stort ze neer, huilend in haar mantel, die ze schaamtevol over haar narcistisch-gestoorde lichaam trekt.

Schrijver: Joanan Rutgers, 13 mei 2011


Geplaatst in de categorie: tijd

3.3 met 6 stemmen 206Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)