Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Mooie vrouwen

Als kind hield ik al van esthetische uitzonderlijkheden; de lichtgroene mos op een oude boom, de glinstering van het zonlicht in kabbelend water, het trippelen van een roodborstje in het pas gemaaide gras, sinas met ijsklontjes. Op alle scholen, waarop ik gezeten heb, waren de jongens onderling altijd bezig met de mooiste meisjes, die er rondliepen. Dit is volkomen logisch want andersom was dat ook het geval, hoe sommige hypocrieten en gefrustreerden daar ook anders over dachten. De meeste meisjes waren vaak jaloers op de mooiste meisjes van de school, want die kregen meestal alle aandacht, eer en genot. Dat lelijke meisjes soms veel liever kunnen zijn dan mooie meisjes, dat is waar, maar het oog wil ook het een en ander.
Ik heb twee broers, die ook altijd achter de mooiste vrouwen aanlopen, soort zoekt soort, misschien ben ik wel een erg knappe man en is het daarom. Ik begin zowaar net zo ijdel als Herman Brusselmans te doen. Geeft niets, mag ook wel een keer na alle zelfhaat. Daarbij ben ik opgegroeid in een beeldcultuur, die ideaalbeelden over de vrouwelijke schoonheid continu opdringt op allerlei manieren; in films, in reclames, in het echt. Innerlijke schoonheid is natuurlijk het allerbelangrijkste, maar ik raak toch het meeste geïnspireerd door mooie vrouwen en niet door mannelijke vrouwen, moddervette vrouwen of ronduit lelijke vrouwen. Eerlijk gezegd negeer ik die, die voldoen gewoonweg niet aan mijn vrouwbeeld. Dat is geen discriminatie, maar gezond verstand, want van mooie vrouwen word ik blij en dat laat ik ze altijd merken via een brede glimlach. Bij lelijke vrouwen komen er donkere wolken in mijn ogen, schieten er bliksemschichten uit. De meeste dichters zijn experts op het gebied van vrouwelijke schoonheid, ze weten ook wel dat het allemaal zeer betrekkelijk is, die ideaalbeelden, dat zelfs de allermooiste vrouw pukkels tussen haar dijen kan hebben of schimmeltenen of seksuele lusteloosheid. Ook zit de allermooiste chick geregeld op de wc-bril en dan wil je er ook niet echt bij zijn. Toch is dat de waarheid en dat is maar mooi ook. Kunnen we onze voorliefde voor mooie vrouwen een beetje relativeren, want het is namelijk ook erg vermoeiend om ze steeds maar weer onze aandacht te schenken, al die aantrekkelijke mannenloksters.

Echt afkicken van vrouwelijke schoonheid zal ik nooit, het doet me wel eens pijn om te bedenken dat er zoveel mooie vrouwen op de wereld rondlopen, die ik nooit te zien krijg, dat is een groot lijden voor een vrouwenliefhebber zoals ik. Daar zal ik God persoonlijk over aanspreken, als ik Hem ooit te zien krijg, al verheug ik me nu al op al die schone dames in de hemel, kijk, dat maakt het gebrek hier ruimschoots goed. Bekend is dat de vrouwen zichzelf nooit mooi genoeg vinden, ontevreden zijn, niet meer uit de kleren durven. Heel jammer voor de idolate mannen, die het echt niet zo nauw nemen als zij wel denken! Hun indoctrinaties wel degelijk erkennen en ontzenuwen. Soms zielig genoeg met een uitstekend rood BH-bandje genoegen nemen...

Schrijver: Joanan Rutgers, 13 mei 2011


Geplaatst in de categorie: vrouwen

1.9 met 13 stemmen 1.006Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)