Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een steek in mijn moederhart.

Mijn zoon en ik hadden het, naast de financiën, ook over het pesten gehad, toen ik die krampsteek in mijn hart voelde en me even niet meer kon bewegen. Zoon heeft niets gemerkt.

Vanaf groep 3 is hij gepest op de basisschool en geen leerkracht kon er iets aan doen. Is dat niet gek? Is dat niet meelijwekkend? Het gebeurt op alle scholen, duizenden kinderen worden beschadigd afgeleverd door het basisonderwijs, waar juffen - die om de haverklap overspannen en zwanger zijn - het onderwijs overheersen.

“Mam, ik ben waardeloos”, vertelde hij me op een dag terwijl we van school naar huis liepen.
“Hoe kom je dáárbij?”, vroeg ik geschrokken.
“Dat zeggen de kinderen op school.”

Hij was 7 jaar en het was al een jaar aan de gang en het zou nog drie jaar doorgaan. Eindeloze gesprekken en er veranderde niets. Drie jaren lang heb ik mijn kind ingeprent dat de kinderen en de juffen fout waren en NIET HIJ. Die vrouwen stimuleerden het pesten zelfs, door kleinerende opmerkingen te maken en de fout bij mijn zoon te leggen. Ze wilden in hun kromme denken mijn zoon met eti-ketterij stigmatiseren, het zou aan hém liggen dat hij gepest werd. Stomverbaasd weigerde ik dat voorstel en sindsdien werd ook ik met de nek aangekeken op het schoolplein. Na eindeloze vergaderingen zijn ze in ons land niet verder gekomen dan een landelijke pestdag te organiseren. Zielig gewoon!

Wat leren die vrouwen eigenlijk tijdens hun studie om voor de klas te mogen staan? Kom op, mevrouwtje, ga alsjeblieft je kopjes thee drinken aan de keukentafel en niet op het schoolplein! Mannen hebben van nature gezag, zijn daadkrachtig, ze hebben humor én ze zijn fulltime beschikbaar. Zij zijn meer geschikt voor het basisonderwijs dan vrouwen. Vrouwen zijn te lief, te serieus en te gecompliceerd in hun gevoelsleven, alles en alles moeten ze eindeloos bespreken, tussen de overspannenheid en zwangerschappen door, zonder dat er iets gebeurt. Ze werken zelden fulltime.

Een bijstandsmoeder van vier kinderen werd door haar consulent gemanipuleerd om fulltime te werken. Na vier jaar betaalde arbeid zat ze overspannen thuis om te ontdekken dat twee van haar kinderen langdurig waren gepest. Veel kinderen scheiden school en thuis. Zelfs als thuismoeder wist ik het na één jaar pesten pas, een werkende moeder komt er nog veel moeilijker achter! Die weten niet eens dat hun kinderen gepest worden. Mijn zoon heeft de hand letterlijk aan zichzelf willen slaan. Hij was beschadigd en vond zichzelf waardeloos. Gelukkig had hij wél een goede fulltime moeder die hem door deze moeilijke tijd heen heeft geholpen. Het gaat hem goed, maar hij komt het trauma nog altijd tegen. Vandaar dat we erover spraken.

Tegen vrouwen die kinderen baren, zeg ik: blijf thuis. De overheid houdt niet van je kind! Maar ik lees in de Bijbel dat er vrouwen zijn die ook niet van hun kinderen houden. Ze houden meer van zichzelf en deze overheid stimuleert dat.

Hartzeer heb ik meer dan voldoende gehad, maar nog nooit iets met mijn vleselijke hart. Ik wist niet eens dat ik een vleselijk hart had. En nu loop ik toch een beetje gespannen heel alleen door het weekend heen met mijn leven in G’ds hand. In deze kille goddeloze wereld 2011 voel ik me de laatste jaren niet meer thuis. Vrouwen op de arbeidsmarkt heeft deze samenleving niet het beloofde heil gebracht. Met lede ogen zie ik hoe de bijbelse profetieën tot op de letter uitkomen.

Ook ik moest als kind in therapie en de dader liep vrij rond. Door therapie heb ik geleerd dat in de psychologie het kromme recht wordt gepraat en het recht krom, want deze kritiek op het onderwijs en vrouwen kan heel gemakkelijk zó worden gemanipuleerd dat de fout bij mij ligt. Daarom ga ik hier niet meer op in.
Gegroet door een oude Pink Floyd-fan: we don't need no education!!!

Schrijver: Qieneke Elzenhout, 24 mei 2011


Geplaatst in de categorie: vrouwen

3.0 met 1 stemmen 211Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)