Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Chargeren tot je een ons weegt

In de degenkunst is techniek en snelheid van belang. In oosterse bewegingskunsten zoals Zen leer je hoe je met de tegenstander meebeweegt, zijn vijandigheid langs je heen laat glijden. Van haaien kun je leren dat snelheid en toehappen effectief zijn. Antilopen leren je om snel weg te vluchten voor al te krachtige roofdieren. Kung Fu is een gevechtssport, waar Bruce Lee ons over inlichtte. Karate, Kickboksen, Jioe-jitsoe, Pentjak nog wat (Indonesisch) en boksen an Sich. Ik heb amper een maand op judo gezeten, totdat iemand het nodig vond om mij met een luchtworp onschadelijk te maken, wat niet mocht en ik was dan ook zo geschrokken, dat het voor mij niet meer hoefde. Ik ging hardlopen en spieroefeningen doen, dat vond ik genoeg. Ik heb me daarna vooral in het geestelijk vechten verdiept, met kennis vergaren als hoofddoel, want kennis is macht, daar schreef Carlos Castaneda ook al mooi over in 'Kennis en macht'. Macht wordt vaak misbruikt om persoonlijke onvrede te nivelleren, weg te werken. Daarom blijft het lot van ware kunst soms steevast de fatale afwijzing door kleingeestige stompzinnigheid en intermenselijke afrekeningen, die uit pure haat ware kunst de zwarte piet geven. Onbewuste projecties van kleinzielige machthebbers en arrogante betweters, die ook nog eens als robotten hun gal spuwen met herhalende kritiekmotivaties, die in wezen krachteloos zijn en op henzelf terugslaan. Ze roepen hun eigen demonen op. Vaak is loslaten beter dan chargeren, maar ik raad iedereen aan om waakzaam te blijven, alert, op je quivive, continu paraat om jezelf 100% te verdedigen, want de maatschappij wordt alsmaar harder. Echte vriendschap een uiterst schaars gegeven. Als men kan, zal men je tekkelen zonder gewetensbezwaar. Concurrentiestrijd en onderdrukking is alom. Kleingeestige plagerijen ook. Maar alle pestkoppen ter wereld zullen ooit in de Hel terechtkomen, waar ze anderen zonder pardon in geduwd hebben. Zo komt alles uiteindelijk weer op zijn pootjes terecht, maar dat neemt niet weg dat we scherp moeten blijven, argwanend om ons heen kijkend, altijd bereid tot het ultieme gevecht op leven en dood met je aartsvijand!

Schrijver: Joanan Rutgers, 7 juni 2011


Geplaatst in de categorie: psychologie

3.5 met 2 stemmen 528Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
8 juni 2011
Email:
klaassens38zonnet.nl
Goed stuk; ook in het literaire wereldje wemelt het van de kleine luyden, gefrustreerde gifkikkers en minderbedeelden die er een sport van maken om anderen te provoceren, tegen te werken en zwart te maken. Ook hier op de site heb je er wel een paar. Wie haat zaait, zal storm oogsten, maar later ook in een sfeer terecht komen die perfect bij zijn instelling past. Absoluut. Soms is het beter om niet te reageren, soms is het verstandig om hun ware motieven bloot te leggen. Ik heb interessante info voor je hierover, zou je me willen mailen?
Naam:
Fred
Datum:
8 juni 2011
Te triest, tekkelen is imho tackelen, mede mogelijk gemaakt door Zalando. Aaaah!! Stukkie klinkt goed, maar Zalando? In die schoenen zou ik niet willen staan.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)