Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Afscheid nemen van de Thermen

Toen ik op deze school kwam wist ik niet wat ik hier moest.
De 1ste die op mij afkwam was mevrouw Terstappen, gezellig even een praatje maken. De bel ging. We hadden een kennismakingsronde. Maar ik ging niet echt iets over mij vertellen, omdat ik op de basisschool problemen had gehad. Thuis liep het toen die tijd ook al stroef waardoor ook op school.
In de 2de heb ik ruzie gehad met de hele klas. Thuis bleven de ruzies ook maar terugkomen en wel niet erger. Terwijl ik ruzie had ging ik voor de klas dingen regelen. Blij waren ze allemaal als ze vrij hadden in plaats van opvang, maar ik moest er maar niet aan denken dat er iemand kwam en zei: ’dank je wel of iets anders’. Dat deed best veel pijn. Vanaf die dag wist ik dat ik geen dingen meer ging regelen voor de klas. Maar ja, dit ben ik, ik probeer altijd een goed mens te zijn.
Dat jaar heb ik namens Meneer Jacobs, Meneer Kruijssen en Mevrouw Terstappen heel veel steun gehad. Ik stortte toen in en sloot me van de buitenwereld af. Ik kreeg dat jaar dan ook een handelingsplan waaraan ik me moest houden om te kunnen veranderen. Gelukkig is het met alle hulp (van school, maar ook buiten school) heel goed gelukt om er weer grotendeels bovenop te komen, maar ook om te veranderen. Gelukkig zagen de kinderen het ook en gingen ze weer normaal tegen me doen. Ik vrolijkte die tijd enigszins weer op.
In de 3de hebben we met zijn allen veel lol gehad. En als we ruzie hadden dan gingen we het ook meteen weer oplossen. Maar dan ook eerlijk van binnen ben ik een heel kwetsbaar meisje en van buiten ben ik heel anders. Ik heb heel moeilijke periodes gehad die niemand zal begrijpen. Gelukkig heb ik ze allemaal kunnen overwinnen.
Ik laat dit nu achter mij en denk liever niet meer na over die nare periodes. Ik hoop dat mijn kinderen dat later nooit mee zullen maken. Ik ga iedereen eigenlijk wel missen, want je hebt toch met ze een persoonlijk band opgebouwd. Ik kijk graag terug naar de tijd dat ik op de Thermen heb gezeten, maar ook vooral aan die tijd dat we wel lol hadden. Met pijn in het hart neem ik afscheid van iedereen hier op de Thermen.

Schrijver: sindy, 5 augustus 2011


Geplaatst in de categorie: afscheid

2.0 met 1 stemmen 130Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)