Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Chronisch zieken en gehandicapten

Sinds Darwin weten we dat de sterksten overleven, althans in de wrede dierenwereld, het menselijke brein kent zoiets als mededogen en de Dalai Lama, niet de minste wijsgeer, zet ons daar graag toe aan. De christelijke kernboodschap doet niet anders, komt ook op voor de minder bedeelden, Jezus hielp de paria's en de verstotenen, de uit smetvrees vermeden melaatsen en de maatschappelijk uitgeslotenen. Riddercodes verdedigden eveneens de arme verschoppelingen en kwetsbare eenlingen, gedupeerde randfiguren en uitgejouwde gemankeerden. Het wereldwijde humanisme duldde geen ongelijkwaardigheid qua inkomen en leefgenot. Dat principe was in essentie ook goed aan het communisme, maar dat ontspoorde helaas, zoals het kapitalisme nog veel erger is ontspoord en de tweedeling heeft gemarkeerd, waardoor de minderbedeelden alsmaar meer minder te besteden krijgen, totdat ze op apegapen liggen, gevloerd door ondraaglijke pijnen en onrechtmatigheden. Het huidige Hollandse, zwaar rechtse kabinet deinst nergens voor terug, is gewetenloos asociaal, hardnekkig sadistisch, primitief ongevoelig voor de minderbedeelde medemens, slaan de armen nog verder de grond in als harteloze werktirannen, terwijl ze in feite minder werk leveren dan hun ploeterende slachtoffers. De PGB wordt zielloos afgeschaft, de huurtoeslag wordt pesterig gesnoeid, terwijl we inmiddels weten hoezeer pestkoppen de nationale gezondheid ondermijnen, daarbij wordt de zorgpremie wrekerig verhoogd, zodat velen in ons welvaartsland een toekomst als clochard, als loser, als weggepeste outlaw wacht. Piraterij en muiterij zullen noodgedwongen de machthebbers platbombarderen, maak je geen illusie daarover, grootspraak natuurlijk en dat is des te schrijnender, want de rijke gewieksten met hun walgelijke praatmagie en zeer dubieuze motieven wensen alle noodbehoeftigen en zwakbegaafden en niet in hun ideale kader passende mensen te elimineren, want daar komt hun onzachtzinnige beleid op den duur op neer. Langzame Hitler-methoden of vind je dat soms te overdreven? Zij wel, maar zij ontkennen dan ook alle stelselmatige onderdrukkingsmethoden en uitsluitingsstrategieën! Jezus, wat mis ik de daadkrachtige stem van Femke Halsema! Links is te soft geworden en daarom worden de armen zwaar getroffen! Zelfs de SP doet aan zinloze Spielerei! Emil laat zich machteloos maken. D66 hinkelt homo-erotisch mee en de ChristenUnie slaapt en gaapt. Een nieuwe Joop den Uil is gewenst, maar schijnt nog niet te zijn geboren, waardoor de rechtse despoten ons land zonder tegenstand naar de kloten helpen en slechts handelen uit goddeloos eigenbelang.

Schrijver: Joanan Rutgers, 20 september 2011


Geplaatst in de categorie: politiek

4.0 met 4 stemmen 79Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
22 september 2011
Mee eens, dit kabinet is het meest rechtse dat Nederland ooit heeft gehad. Het heeft de gevoelloosheid, het inlevingsvermogen en de arrogantie van liberale corpsballen, en laat mensen in de bijstand willens en wetens steeds dieper wegzakken in een poel van onbeduidendheid, isolement en schaamte. Het is een vorm van sociale eliminatie op termijn.
Misstanden in de zorg leveren tegenwoordig horrorverhalen op die huiveringwekkender zijn dan men in Hollywood kan bedenken. Ook daar heeft dit extreemrechtse, schaamteloze kabinet schuld aan! Laat dat duidelijk gezegd zijn.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)