Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Stijfkoppige CDA'ers

Bij Pauw en Witteman ging Herman Bleker door het slijk, maar hij had het niet door, dat zie je wel vaker bij gepreoccupeerde geïndoctrineerden, die zich ook nog eens christelijk wanen.
Bart Chabot was met zijn visie vele malen meer christelijk. Herman verbleekte en had geen weerwoord.

Jezus was woedend op de schriftgeleerden en farizeeërs, de regelbazen zonder ware bezieldheid, zonder een echt contact met de goddelijke Liefde. Zij misbruikten hun kerkelijke status ten koste van argeloze burgers.
Het CDA is ook zo'n machtsbolwerk, die mensen als Mauro de dupe laten worden van hun hardleerse zweepslagen. Leer ze maar eens anders, dat gaat niet lukken, daar ze een gesloten systeem vormen, die dualistische psychologie hanteert.

Voor God is iedereen gelijk, maar voor het CDA geldt die optie niet, want ze lijden aan een halsstarrig, krenkend, afgestompt meerderwaardigheidscomplex.
Dat prominente CDA-lid Ton Rombaut, de tweelingbroer van André Rieu, aandoenlijk tegenstribbelt, doet helaas de CDA-top niet smelten, hun harten blijven van ijs.
Mauro wordt in de slachtofferrol gedwongen, waar hij nietsvermoedend aan meedoet, best moedig overigens, maar hij beseft niet de hardvochtige beulskwaliteiten van rechtlijnige rechtswettenhanteerders, die zich daarachter verschuilen. Liefdeloosheid gaat aan zichzelf te gronde, onthoud dat. Vroeger zong ik vol afschuw mee met teksten als 'Ontwaakt, gij die slaapt en sta op uit de dood, want Jezus zal over u richten!', godogod, wat een trieste, mens onderdrukkende, vreeswekkende, despotische tekst.
Al die bangmakerij in psalmen en gezangen hebben de CDA-zielen vergald en ontaard, waardoor wij als vrije samenleving hen als oubollige, ouderwetse, gruwelijk vastgeroeste conservatieven beleven en dat zijn ze ook.

Braveriken die dogma's bewieroken wanen zich de meesters van hun religie, maar ze misbruiken, misleiden de ware kern van hun religie, die Jezus kort samenvoegde in 'Heb uw naaste lief als uzelf!'.
Zij zien hun naasten beperkt tot hun CDA-vrienden. Ze snappen nog steeds niets van de Ware Christusgeest, die niemand buitensluit, met hoeren en tollenaars, met melaatsen en bezetenen Zichzelf vereenzelvigde.
Dat zie je de keurige, met C&A-kledij geklede.
Macht is aards en tijdelijk, liefde is eeuwig. Mauro is al negen jaar in ons land en is perfect ingeburgerd, maar nee hoor, de strenge naar de PVV knipogende CDA'ers - de VVD taalt er ook niet naar - stuurt Mauro zonder pardon met vrede in hun kille harten terug naar Angola. Daar komt hij vandaan, wat is daar nu erg aan?
Walgelijke struisvogelpolitiek!
Eigenlijk zou quasi-minister Leers naar Angola moeten worden gestuurd, gewoon om zijn arrogante doordrijverij recht te zetten, want eerlijk gezegd, beste Nederlanders, is Mauro wat mij betreft meer een rechtgeaarde Nederlander dan de gefrustreerde oud-burgemeester van Maastricht, want die maakt er niet alleen een rommelig, incapabel potje van, maar hij tart ook nog eens alle internationale wetten aangaande liefdevolle humaniteit.
Om maar te zwijgen van zijn wandaden jegens God!

Schrijver: Joanan Rutgers, 29 oktober 2011


Geplaatst in de categorie: politiek

2.5 met 2 stemmen 65Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)