Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De waard.

Toen de waard in Westkapelle ons gisteren, met grote, dronken ogen minutenlang had aangestaard, en toen het hem met zijn door de drank getekende kop en zwaar bevende handen uiteindelijk toch gelukte wat ik niet voor mogelijk had gehouden, namelijk een glas wijn in schenken voor de bevallige dame die ik die avond tot mijn grote vreugde mocht begeleiden, sprak hij de wijze woorden: "kom jie van ier?"

Kijk, dat zijn nog eens levensvragen waar een W te M of een W te Vr. (met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig) nooit maar dan ook nooit en te nimmer op zouden komen.
Shakespier zij het alreeds, als zijnde een voorloper van Sjef van Oekel, "What’s in a Name?"

Ik heb het familiebestand er even op nagezien, maar tot mijn grote opluchting komt die vreselijke naam, beginnend met die gevreesde letter W, niet of nauwelijks in mijn kringen voor. Of het moet die ene oom zijn, die me vroeger op bruiloften altijd in mijn ribben stond te porren, met de mededeling: "Nou jij hé, nou jij hé?"
Hij is daar mee opgehouden sinds ik bij hem hetzelfde ben gaan doen op begrafenissen.
Maar goed, zand erover.

Ik heb de waard gevraagd om open te blijven tot 4 uur in de nacht, omdat wij dan zijn etablissement zeker weer zouden bezoeken op weg terug naar huis. Hij stootte in een onhandige beweging bijna een fles Amaretto kapot tegen een van de tapkranen, zei dat het geen probleem was, en vroeg ons wat wij eigenlijk in “Wasschappel” te zoeken hadden.
De mededeling dat wij deelnemers waren aan het wereldkampioenschap Hiphoppen, overtuigde hem.
"D'r is eihenluk nog best vee te doen eej, in zo'n klein durpje?" was zijn terechte conclusie. Want waar wij verschijnen, is er altijd veel te doen en is er altijd stof genoeg om dagen over na te praten.

Een wijs man, onze kastelein. We gaan er zeker nog eens terug, want ik heb zijn verhalen maar tot en met zijn tweede huwelijk en de ziekte die hem 30 jaar geleden trof bij kunnen houden.

Want weet je, ik onderschat niemand, ook niet een man die "gewoon" maar een pilsje staat te tappen.


Zie ook: http://www.zeelandnet.nl/...ata/flappie/index.php?pagina=1

Schrijver: Peterdw., 21 november 2011


Geplaatst in de categorie: woonoord

2.9 met 7 stemmen 172Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Paula Hagenaars
Datum:
28 november 2011
Email:
paulaszeelandnet.nl
Leuk Peter en intussen Amsterdam onveilig gemaakt..ik las het nog maar net!
Naam:
Monique Methorst
Datum:
22 november 2011
Email:
moi636yahoo.com
Ja, reeds en bruiloften, waarom ben ik daar niet eerder op gekomen...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)