Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Zomerborsten

Buiten stormt het en de wind slaat regendruppels tegen mijn vervuilde ramen, ik heb een naar kuchje opgelopen, wat een kennis eens deed afvragen of ik een hondje was. Was ik een hondje, dan zou ik zeker niet in Nederland blijven, maar lekker naar warmere gebieden wandelen. Een echte winter kunnen we wel vergeten, waardoor we met een verlengde herfst zitten opgescheept en kunstijsbanen met de nodige nepversierselen.
Een Elfstedentocht zal er nooit meer komen, ondanks de die-hards, die erin blijven geloven. 'It giet oan!' is pure nostalgie geworden en onze toekomstige koning Willem-Alexander droomt nog vaak over zijn heldhaftige Elfstedentocht, waarbij zijn ouders hem bij de finish hartverwarmend opgewacht hebben. Soms sleurt hij Maxima voor de buis om de videobeelden te bewonderen, zo van, kijk toch eens met wie je in zee bent gegaan. Daarna volgt natuurlijk een wilde nacht in het koninklijke bed, waarbij Maxima 'O koning! treed binnen in mijn woning!' roept.
Ik denk opeens aan zomerkoninkjes, zomeraardbeien, zomerborsten. De zonnewende mag dan achter ons liggen, de dagen zijn mij nog veel te grauw en nat, zodat ik, ook omdat ze alsmaar lullen over de economische achteruitgang, alvast vooruit droom over de zomerse borsten, die vast dit jaar weer overal te zien zijn, vooral die naakte wiebeldingen bij zwemplassen kunnen me nu al verheugen en ik raad daarom alle depressieve mannen aan om geduldig toe te leven naar het aanstaande seizoen, waarin de zomerborsten weer weelderig zullen stralen als ver
opengesprongen bloemen. Het is nog even doorbijten, de troostbollen zijn nog volop ingepakt, maar wees gerust, na de paaskonijnen gaat het spetteren en niet van de regen!

Schrijver: Joanan Rutgers, 5 januari 2012


Geplaatst in de categorie: welzijn

2.3 met 3 stemmen 167Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)