Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Hoofddoekengezeur

Alle kranten hebben inmiddels een foto van de gesluierde koningin geplaatst, hoewel gesluierd, ze droeg slechts een doorzichtige voile over een brede hoed, waardoor haar hoofdhaar voor een deel gewoon zichtbaar bleef.
Ook bij Maxima bleef een voorhoofdstoefje zichtbaar, maar daar reppen de tegenstanders niet over. Haar schoonheid werd er zelfs extra exotischer door.
Beatrix zag eruit als een middeleeuwse edeldame, waardoor ik wel het gevoel kreeg dat ze een knieval maakte naar het in bepaalde facetten achtergebleven islamitisme, maar ja, vormwerelden trekken elkaar aan en zolang er uiterlijk vertoon kan worden tentoongespreid, zullen de profiteurs daarvan gebruik maken.
Deed ze die concessie ook niet een beetje om de Hollandse handelsbetrekkingen een flinke impuls te geven? Paste ze zich aan om de lieve vrede te bewaren? Kan zelfs een rijke koningin huichelachtige acties ondernemen? Wordt het niet allemaal veel te zeer opgeblazen?

Ik deed in de Blauwe Moskee te Istanbul ook gewoon mijn schoenen uit, omdat dat zo de gewoonte is, maar daardoor bleef ik inwendig wel gewoon mezelf, is dat ook niet het geval met Beatrix en Maxima?
Tja, Willem had het wat makkelijker, al had hij natuurlijk zijn marinepet op kunnen zetten, gewoon om het vermaak nog groter te maken.

In dit hoofdbedekkingscircus las ik de bewering van heer Gendraats, die Beatrix vergelijkt met een imker, knap gezien, en dat ze op zoek is naar een welwillende dar, maar dat betwijfel ik, ook al weet ze de machtige heren wel in te palmen, want haar charme heeft ze perfect ontwikkeld.

Het verontrust me een beetje dat de Dijken-soap is blijven steken op nummer honderdenzevenenveertig, vooralsnog, daar er toch zeker een mooie hoofddoekeneyeopener in de maak kan zijn. Sinds de branieschopper Wilders het woord 'kopvoddentaks' lanceerde, worden hoofddoekendraagsters gevreesd, ook omdat het wordt geassocieerd met vrouwenonderdrukking, wat natuurlijk nooit in een hoofddoek kan zitten!
Ik herinner me huisvrouwen, die met een hoofddoek de schoonmaak deden, in woestijnlanden is het een logische handeling, persoonlijk vind ik militaire hoofdversierselen veel lelijker en bedreigender, dan die onschuldige hoofddoeken, die vaak heel charmant staan en de vrouwen extra klasse geven.

Dat hoofddoeken synoniem zouden staan voor de Islam is ook klinkklare onzin, want mag ik jullie er even aan herinneren dat Maria, de moeder van Jezus Christus, en Maria Magdalena, de vrouw van Jezus Christus, allebeide sierlijke hoofddoeken droegen, evenals de meeste joodse vrouwen uit het verleden, al dragen ze nu veelal militaire petten, laat ik hiermee het dwaze, discriminerende, bizarre, kolderieke, haatdragende, superdomme, afleidingsmanoeuvrerende, politiek onchique hoofddoekengezeik nu voorgoed de wereld uithelpen en als er door iemand nog ooit op wordt gewezen, dan mag ik aannemen dat diegene deze hartenschreeuw niet heeft opgemerkt.

Afgezien van het feit dat ik Beatrix van nature wantrouw, is haar slogan 'Echt onzin!' een dubbele ontkenning van de PVV-mentaliteit, die inderdaad qua zichtbare afkeuringen voor geen millimeter deugt. Wat daarbij onzichtbaar blijft, is waarschijnlijk terecht onzichtbaar.
Trouwens, Beatrix loopt het grootste deel van haar leven blootshoofds of ze draagt excentrieke hoeden, die we nu ook ter discussie kunnen stellen. Het zouden best eens verraderlijke, landsongetrouwe, vrouwonvriendelijke attributen kunnen zijn! Alarmeer het arrestatieteam!...

Schrijver: Joanan Rutgers, 14 januari 2012


Geplaatst in de categorie: koningshuis

3.8 met 11 stemmen 352Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)