Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

O.V.- chipkaart niets waard

Wat leven we toch in een vreemde tijd!
De uitstekend functionerende strippenkaart moest verdwijnen. De dure en voor veel mensen lastige apparatuur moest er komen. Dat speelgoed is bedacht dus het moet gebruikt worden. Gelukkig verliest niemand zijn baan. Integendeel er moeten mensen zijn om de vele klachten te behandelen en de verdere administratieve rompslomp te verwerken. Persoonlijk denk ik dat het de bedoeling is om de passagiers het Openbaar vervoer uit te jagen. Ze gaan maar met een auto of ze kunnen of niet. 'Vervoer op maat' is ook een oplossing, dan kan er weer geklaagd worden dat die oude mensen zoveel kosten. Wie echt helemaal niets mankeert en toch geen auto heeft is een sukkel. Daar ontfermt een particulier zich maar over.

Natuurlijk wilde ik van de ouderenkorting 'genieten.' Derhalve moest ik een persoonlijke kaart aanschaffen. Een pasfoto en € 7,50, nog een rit naar het kantoor van de vervoerder en een vergunning om 20 euro te laten afschrijven en ik kon gaan reizen. Natuurlijk werd er teveel afgeschreven. Volgens een telefoongesprek dat 10 cent per minuut kostte had ik een paar maal niet uitgecheckt dat kost vier euro per keer. Ik kon niets bewijzen. Zij ook niet, maar die lui hebben de macht.

Vorige week verloor ik op dinsdag mijn kaart na het uitchecken. Natuurlijk gelijk gebeld. De kaart werd meteen geblokkeerd, althans volgens het mens aan de andere kant van de lijn.
Op donderdag had een 'eerlijke vinder' dat vervloekte vervoerbewijs bij me in de brievenbus gestopt. Er was echter wel vier maal mee gereisd.
Ik had al een andere kaart en de gehele procedure achter de rug. Nu heb ik Arriva verzocht of ik als compensatie die 7.50 niet hoef te betalen. De kaart zou toch onmiddellijk niet meer gebruikt kunnen worden. Twee dagen is ambtelijke taal voor onmiddellijk.
Nu maar afwachten wat die geldwolven beslissen.
Arriva, een roman van Kafka!
Deze rommel is volkomen onnodig. Ze kunnen alleen de prijs sterk verhogen zonder discussie.
Laten ze de fietstaxi hier maar invoeren en er boeven opzetten om ons te vervoeren. Een enkelband voorkomt dat ze zich misdragen. Het gaat niet zo snel, maar nu ook niet.

In de bibliotheek, waar zwaar bezuinigd moet worden, is ook dure rommel aangeschaft: om een boek te lenen, moet je allerlei apparaten in werking stellen en het bespaart ook hier niets. Ik mis alleen de glimlach van de vriendelijke dame die mij hielp met het lenen van een boek.

In mijn boek 'Als ik me ophang breekt het touw' beweer ik dat ik in 1815 geboren had moeten worden. Het gaat steeds meer kloppen. Ik droom nog steeds van een reis per trekschuit door een Nederland dat nog niet helemaal verstedelijkt is, waar nog platteland is.
Heden is de menselijkheid al ver weg. Als je een instantie belt krijg je na lang wachten een computer aan de lijn. Geen wonder dat de mensen elkaar zo vaak vermoorden. Persoonlijk contact wordt een zeldzaamheid, ondanks de vreselijke overbevolking.

Lees mijn boek 'Als ik me ophang breekt het touw'
Zie de site van www.uitgeverijdebrouwerij.nl

Schrijver: Eelt, 16 februari 2012


Geplaatst in de categorie: maatschappij

1.5 met 4 stemmen 113Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Rick
Datum:
19 februari 2012
Wat een goede analyse van onze samenleving.
Frans Kafka in optima forma.
Wanneer wordt er een bundel columns samengesteld?
Eelt opschieten a.u.b. ook met je tweede boek
Naam:
Pierre
Datum:
17 februari 2012
Inderdaad, het wordt er allemaal niet beter op. U kunt het mooi verwoorden. Van uw columns ook maar een boek!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)