Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

ABBA-droom

Vroeger sliep ik in de gang van ons zomerhuis te Gasselte, waar ik voor het eerst mijn ABBA-droom had, al kan het ook in mijn toenmalige woonplaats Coevorden geweest zijn, waar ik mijn zolderkamer behangen had met ABBA-posters en speciale ABBA-plaatjes, die je los kon kopen, in zo'n verrassingspakje. Ik kocht alle elpees en ik draaide ze grijs, smoorverliefd op de zingende schoonheden Agnetha Fältskog en Anni-Frid Lyngstad.

Agnetha is nu 62 en Anni-Frid 67. Maar ik droom nog vaak van hen, toen ze strak in het vel zaten en hun verleidingskunsten een groot effect op mij hadden. Als je een ABBA-fan was, dan werd je voor softy uitgemaakt, maar dat deerde mij niet en bovendien waren er genoeg andere softy's.
Mijn droom is altijd weer een besloten concert in een boerenschuur te Gasselte, ik ben dan een V.I.P., die vooraan mag staan en die zelfs door Agnetha en Anni-Frid het podium wordt opgetrokken, vroeger danste ik dan met hun, maar naarmate ik in leeftijd vorderde deed ik ook andere dingen met hen, met een bijzondere voorkeur voor de hoogblonde Agnetha.
Daar laat ik het even bij, anders krijg ik Björn en Benny nog achter mij aan.
Ik ging naar ABBA - the movie, maar zelfs die evenaarde niet mijn eigen wensdroom, die zo diep is opgeslagen, dat hij nog geregeld voorbij
flitst.
Die boerenschuur is heel goed ergens in Gasselte te traceren, dat begrijp je wel, maar zo'n ABBA-concert zal er nooit meer komen, want als vier bejaarden gaan ze zeker niet in een Drents gehucht voor een kluitje boerenpummels optreden, waarbij er ook nog één is, die alle aandacht opeist en die verblind door opgekropte liefde de oude dames bespringt, waardoor de dorpsagent de oude mannen, die met een gitaar en drumstokken slaan, moet kalmeren, zodat de doorgeslagen fan door hem kan worden afgevoerd naar een cel met kabeltelevisie. 'The winner takes it all, the loser has to fall!' zingt hij aan een stuk door. Bromsnor wordt er gek van, zodat hij zijn klant rond het ochtendgloren opgelucht vrijlaat en de ABBA-droom voorgoed uit elkaar is gespat.


Zie ook: http://www.youtube.com/watch?v=TTbwMyAVm8Y

Schrijver: Joanan Rutgers, 3 maart 2012


Geplaatst in de categorie: idool

3.0 met 4 stemmen 212Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)