Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Liefde laat zich niet dwingen

Gisteren was het weer zo ver, iemand sprong voor de trein. Iemand die graag dood wilde. Helaas is die persoon zwaar gewond naar het ziekenhuis afgevoerd, zit de machinist nu ziek thuis met een trauma, zijn veel passagiers te laat op hun werk gekomen, heeft een team van artsen de nacht door moeten werken om het slachtoffer tegen zijn zin weer óf op de been óf in een rolstoel te krijgen. De kosten van dit plaatje van mislukte zelfdoding lopen in de eurotonnen, de rekening van een gelukte is er niet veel lager om.

Volgens mij kan het allemaal veel humaner en goedkoper. Bouw een toren op een weiland die hoog genoeg is om er levend te pletter van te vallen. Laat het leven zelf hierbij een laatste roep zijn. Leg een springplank aan met een rode loper, zodat zij die willen, weten dat als ze springen, de grond eromheen gewijd is voor hen die vielen.

Laat er tegen gemeentelijk entreegeld hele dorpen omheen staan, door elkaar schreeuwen. Vóór of tegen. Laat ze knielen. Fluister. Misschien hoort iemand op het laatste moment God zingen.

Luister.
Liefde laat zich niet dwingen.


Zie ook: http://youtu.be/P6O48cnxZZY

Schrijver: Varifocus, 14 maart 2012


Geplaatst in de categorie: muziek

3.6 met 13 stemmen 385Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Jacob
Datum:
14 maart 2012
Prachtig stukje. Ontroerend ook.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)