Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Lief en pittig

Iemand die Eefje heet moet wel zachtaardig zijn en dat klopt in dit geval, de zangeres Eefje de Visser zingt al twaalf jaar en lijkt nu eindelijk door te breken bij het grote publiek. Ik heb haar jaren geleden als eens horen zingen op een Vroman-avond bij de Openbare Bibliotheek en toen stond ik als een botte boer pal voor haar neus naar haar frisse liedjes te luisteren. Ze is zesentwintig en ze zat op de GSG Leo Vroman, waar ze al Engelse liederen zong. Ze zette de gedichten 'Vrede' en 'Jeldican' van Vroman op muziek en ze debuteerde op haar zestiende bij Gouwestad Radio. Een jaar later stond ze al in een uitverkocht Vredenburg te Utrecht en in Tilburg studeerde ze aan de Rockacademie, waarvan ik niet eens wist dat die bestond. Ze won in 2009 de Grote Prijs van Nederland en bij 'De Wereld Draait Door' zong ze haar nummer 'Hartslag'. Google naar haar en beluister eens 'Afdwaalt' en kom net als ik tot de conclusie dat zij vooral in het Nederlands moet blijven zingen, want dat doet ze op wereldniveau, terwijl haar collega's als Ilse de Lange en Miss Montreal daar voor huiveren, omdat het te impopulair is. Ze zingt behoorlijk hoog en weet dat vol te houden, zonder een valse noot aan te slaan. Sinds Liesbeth Liszt hebben we niet zo'n geweldige, moderne zangeres gehad. Bovendien is haar muziekkeuze eigentijds, wat haar extra cachet geeft. Elfje Eefje is genomineerd voor een 3FM-Award in de categorie 'zangeres' naast o.a. Ilse de Lange, maar het zou mooi zijn als de prijs naar Eefje gaat, want die Ilse heeft al zoveel gewonnen en die heeft totaal geen aanmoediging nodig, terwijl Eefje de bescheidenheid zelve is, wat gezien haar zangkwaliteiten niet nodig is.

Via Nederland drie zal 12 april a.s. de uitslag live bekend worden gemaakt. Natuurlijk vrees ik dat de altijd vrolijke countrygirl Ilse ermee vandoor gaat, maar hopelijk wordt het geijkte patroon nu eens losgelaten en wordt er zonder vooroordeel gestemd. Aan mij zal het niet liggen, want ik heb natuurlijk op Eefje gestemd, ook omdat ze het meest vernieuwend is en de Nederlandse taal hanteert. Heerlijk verfrissend na al die versleten zeurpieten als Borsato, Froger, Joling, Bauer, De Leeuw, Weber, Gordon, De Nijs, Hazes, Smit, Nick & Simon etc.

Van Frans Bauer blijkt het feit dat hij verslaafd is aan babi pangang zelfs interessanter te zijn dan zijn gehele oeuvre.

Schrijver: Joanan Rutgers, 11 april 2012


Geplaatst in de categorie: muziek

3.5 met 2 stemmen 94Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
12 april 2012
Email:
joke190411telfort.nl
Misschien een link erbij...?
Zou handig zijn.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)