Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Oude verf

Er is een liedje, het heet Old paint. Het is een liedje van Loudon Wainwright. Het gaat over iemand die zijn excuses aanbiedt aan een vrouw die hij heel aardig vindt.

Alfons Antana heeft er een heel verhaal omheen verzonnen.

Het gaat eigenlijk over zijn schoonmoeder, maar ook over zijn eigen moeder. Ze staat op het station waar de trein gaat vertrekken. Ze staat daar aardig en zeldzaam te zijn. Hij ziet haar wanneer hij zijn gitaar oppakt en begint argeloos te zingen. Ze is moeilijk te vinden, de vrouw waarover hij zingt. Maar hij weet dat ze ergens er nog is, dat ze niet is verdwenen.
Hij zingt dat hij zijn excuses aanbiedt voor zijn onbeholpen en rauwe gedrag, maar hij voelt dat zij geen adem heeft om zijn gevoeligheid te voelen. Hij speelt de melodie nog een keer, deze keer met andere, niet aangedraaide snaren.

Hij voelt dat zij nog fysiek aanwezig is, ergens op een oud schilderij waar de verf barsten toont in haar gezicht. Hij voelt dat zij zijn stem steeds hoort, maar nimmer kan verklaren, waardoor het geluid geen inhoud heeft.

Het geluid is gestorven in haar eigen geluid, een geluid dat alle andere geluiden begon te overstemmen, totdat hij geen verhaal meer had.

Hij zingt dat hij geen stem meer heeft, maar de oude verf heeft zijn excuses onzichtbaar gemaakt.

Schrijver: mobar
Inzender: Henk van Dijk, 15 april 2012


Geplaatst in de categorie: muziek

4.1 met 7 stemmen 242Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Fred
Datum:
15 april 2012
Motel blues, ook intrigerend.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)