Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Spannend, 'Jackie' komt!

Qua filmaanbod zijn we tegenwoordig behoorlijk verwend, want nieuwe bioscoopfilms verschijnen soms enkele maanden later al op de televisie en de DVD-versies zijn vaak al veel eerder tegen spotprijsjes te verkrijgen. Opnemen en downloaden maakt het nog leuker, dus waarom zullen we duur doen, als het goedkoop kan.
Vroeger waren deze technieken en wegen niet zozeer in de mode en kon je je nog echt verheugen op een filmpremière, dat gevoel wil ik graag weer opnieuw beleven met de nieuwste film van regisseuse Antoinette Beumer, getiteld 'Jackie'. Antoinette regisseerde eerder al 'De Gelukkige Huisvrouw', ook met onze beste, huidige actrice Carice van Houten.

'Jackie' gaat over een 33-jarige tweeling, die is opgegroeid door een homostel en besluit om hun biologische moeder, gespeeld door Holly Hunter, in Amerika op te zoeken. Holly speelde eerder een glansrol in 'The Piano', maar ze schittert ook absoluut in deze Nederlandse productie. Het is een humoristisch drama en gelukkig werd er tijdens 'De Wereld Draait Door' niet verklapt hoe de film afloopt en in de vork steekt.

Het mooiste is wel het feit dat Carice erin samenspeelt met haar bloedeigen tweelingzus Jelka, die hoogblond is, terwijl Carice diepzwart is. Tijdens de opnamen waren er vaak genoeg momenten, die oud leed triggerden, maar dat hebben de zussen omgesmeed tot gedreven filmacties. Gunst, ik wist niet eens dat Carice een tweelingzus had. Carice wordt trouwens steeds gewoner en gerijpter door haar geweldige filmcarrière. De film is opgenomen in New Mexico en soms was het wel 20 graden onder nul, wat best tricky was. Tien mei is de film te zien in de bioscopen.

Doe net als ik, ga terug in de tijd en verheug je op een heerlijk avondje erbij zijn, een van de eersten zijn. Carice en Jelka, tweelingzussen om van te smullen! En ik vond 'De Tweeling' al een hartverscheurende film!...

(Nee, ik wil niets meer van Carice, mochten jullie dat denken vanwege eerdere uitspraken over haar schone gestalte, wat euforisch gezwam was)

Schrijver: Joanan Rutgers, 4 mei 2012


Geplaatst in de categorie: film

2.0 met 2 stemmen 91Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)