Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Nogmaals Joelia Timosjenko

De huidige armoedekwesties in ons land worden vooral besproken door mensen, die daar totaal geen last van hebben en dus met een glimlach praten over de oplopende geldproblematiek van een groot deel van de samenleving. Politici doen alsof ze geëngageerd zijn, omdat ze de voor hen fictieve onrechtmaterie graag gebruiken voor hun eigen gewin en dat zijn ernstige misdaden jegens de goedgelovige bevolking, die stemt en hoopt op rare kwibussen, zoals ze ook iedere maand hun staatslot laten afschrijven. Niet dat ik in de duivel geloof, maar ik noem deze misleidingen met recht gruwelijk duivels en van een tactiek, die de rioolratten verafschuwen.

Pauw en Witteman is ingeruild voor Knevel en Van den Brink, waardoor we iedere avond met deze quasi-lollige catechisatie-broekies zitten opgescheept. Jelle Brandt Corstius lult aan een stuk door over kwast, een alcoholische drank in Oekraïne, een rare kwast, die Hugo, maar lolbroeken zijn welkom in dit avondprogramma, omdat dat lekker afleidt van serieuze kwesties, zoals de onderdrukking van Joelia Timosjenka.
Jelle weet zelfs de marteling van Joelia te vergoelijken, want we gingen ook naar Peking en Joelia is ook geen lieverdje. Pardon? Hoe vaak en oppervlakkig kun je krom recht praten! Zelfs Diederik Samson is niet principieel en zegt met zelfvoldane glimlach dat we beter niet naast de huidige president kunnen gaan zitten, het imago, weet je wel, bullshit!, maar volgens hem moet het voetbal gewoon doorgaan.

Voetbal en politiek moet je zien te scheiden, zeggen de sportfanatici, maar dat is een achterhaald begrip, evolutionair gezien ver onder de maat en tegenwoordig, gezien onze menselijke vermogens, een gotspe en asociale uitspraak. Het holisme is niet voor niets opgebloeid en sinds Jung weten we dat we allemaal met elkaar verbonden zijn, ondanks de uiterlijke verschillen. Voetballers hebben geen contact met deze diepzinnige werkelijkheid, die maken zich vooral druk om de beste tactiek om van dat en dat land te winnen en hun salarisstrookje.

Ik ben verdrietig om het feit, dat er geen enkele voetballer is, die wel peper in zijn donder heeft en vanwege Joelia weigert de voetbalhysterie te steunen. Emotionele losers! Ik bid dat jullie grof verliezen!

De voetbalheld, die alsnog durft te weigeren, schenk ik mijn eeuwige vriendschap. Mooi gezegd, maar ik weet inmiddels toch dat er in sommige kringen geen (voet)bal voor vriendschap gegeven wordt!

Het bloed van Joelia kleeft aan jullie hebberige handen!

Schrijver: Joanan Rutgers, 18 mei 2012


Geplaatst in de categorie: woede

1.6 met 12 stemmen 265Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
21 mei 2012
Toch hebben al meer dan honderd mensen dit gelezen, wat ik niet 'eenzaam verder zweven' kan noemen, al heb je groot gelijk wat je statement betreft, lekker keihard haar naam schreeuwen in en om het voetbalstadion, maar voor zo'n heroïsche actie ontbreekt mij vooral het geld. Verder weet je nooit hoe een koe een haas vangt en kan een schrijfsel een domino-effect krijgen. Ik ben misschien een roepende in de woestijn, maar alle wereldveranderingen zijn met idealistische kleinoden begonnen.
Stel dat ik ertoe in de gelegenheid zou zijn, ze zouden me of voor gek verslijten of direct naar een gevangenis afvoeren, als ik geluk heb dezelfde als die van Joelia, zodat ik haar daadwerkelijk kan verdedigen met mijn lichaam, geest en ziel! massale krachten zijn altijd moeilijk te bestrijden, het voetbalgeweld gaat binnenkort van start en de commercie overrulet de aandacht, maar daarom zijn kleine hartenkreten zo belangrijk, want de humanistische rechten beginnen dicht bij jezelf en in het klein. Schijnbaar onbenullig.
Naam:
Raya
Datum:
19 mei 2012
Je woede in ere, maar ik denk dat je beter om haar naar de Oekranië kunt gaan voetballen en in en buiten het stadion haar naam schreeuwen dan hier in een hartenkreet eenzaam verder zweven.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)