Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Driemaal is scheepsrecht

Als één lid lijdt, dan lijden alle leden mee. Dat is een zeer christelijke stelling, die ik graag nog eens noem, gezien de beestachtige mishandeling van de eenenvijftigjarige Joelia Timosjenko, die door politieke vijanden monddood en kreupel is gemaakt.
President Viktor Janoekovitsj heeft haar erin geluisd en door zijn gehaaide machtsmisbruik is Joelia veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf, vanwege een zogenaamd machtsmisbruik aangaande een gascontract met Rusland, ook al zo'n lekker correct land! Oekraïne denkt blijkbaar dat ze ongestraft een ex-premier kunnen martelen en uitschakelen, maar dat druist in tegen de universele rechten van de mens, wat hen tot regelrechte, inhumane criminelen maakt!

Het laatste nieuws is dat Joelia in een ziekenhuis te Charkov ligt en daar zwaar bewaakt wordt door regeringsgezinde, negatief geïndoctrineerde onderdrukkers, incluis drie camera's in haar ziekenhuiskamer. De cipiers beschikken over automatische wapens en deinzen nergens voor terug. Volgens de rapporteurs van de Raad van Europa ontbreekt het Joelia aan alle privacy en wordt ze langzaam maar zeker dood getreiterd. Toch is de Duitse neuroloog Lutz Hharms bij haar om haar rugletsel te behandelen, maar daarna stoppen ze haar zonder pardon weer terug in de gevangenis, in dezelfde plaats waar het Oranje-elftal denkt te kunnen gaan schitteren.

Beste Arjen Robben, je merkt hoe men je laat vallen als een baksteen na je mislukte penalty en je tijd om te helen van het debacle tegen Chelsea! Totaal geen inlevingsvermogen, die macho's met doorgedraaide winnaarsmentaliteit en afgestompte emoties.
Dit afzien zou je tot intense sympathie met Joelia Timosjenko kunnen brengen, die ook als een veegmat wordt misbruikt. Ik spreek je hierbij aan als geboren dorpsgenoot en ik vraag je om een effectief offer te brengen. Ga niet mee met de Oranje-koorts en weiger in een land te spelen, waar men een onschuldige vrouw als Joelia op misdadige wijze uitschakelt en weet dat zij niet de enige is, maar het boegbeeld van een enorme hoeveelheid mishandelde mensen, die politiek gezien uit de dictatoriale boot vallen. Voetbaleuforie in zo'n land is een banale feestvreugde, die op oppervlakkige manier het diepliggende, menselijke lijden daar ontkent en zelfs aanmoedigt!

Beste Arjen, om het geld hoef je het niet te doen en je hoeft echt niet te bewijzen dat je nog steeds in vorm bent na het Chelsea-trauma, wees een grotere man en gebruik je wereldstatus eens ten bate van een allerliefste vrouw in zeer grote nood! Anders ben je net als alle andere voetballers van het Oranje-team grofweg medeplichtig!

Schrijver: Joanan Rutgers, 24 mei 2012


Geplaatst in de categorie: liefde

1.6 met 5 stemmen 182Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
zenzibel
Datum:
31 mei 2012
Email:
zenzibelmsn.com
Mevrouw Rutgers, met stijgende verbazing volg ik af en toe uw drang om met hoge frequentie uw woordendiarree hier te spuien. Meestal ontberen uw bijdragen enige fundering en u lijkt niet erg bereid eerst eens kritisch uw eigen bijdragen te controleren voor u ze inzendt.
Als iemand het niet met u eens is, haalt u ongenuanceerd uit. U reageert op de Dijken-stukjes, nog steeds niet in de gaten hebbend dat dat hele fenomeen fake is en slechts bedoeld om mensen als u op de kast te jagen.
Misschien is het voor u raadzaam uw energie eens op iets anders dan schrijven te richten?
Succes!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
28 mei 2012
Retteketet, naar beter Fred!
Dus niet, dat snapt een ezel.
Ik blijf lekker op dat voetstuk staan, want alleen zo bereik ik zwartkijkers zoals jou. Het zijn geen praatjes, maar de bittere werkelijkheid, daar ga jij al snel de mist in. Ik ben geen daadwerkelijke Rambo, maar een pennenheld, die overigens veel meer en persoonlijker schrijft dan de algemene feiten. Door mij af te vallen, knaagdier fret, werk je indirect mee aan de doodzwijging van Joelia Timosjenko!
Naam:
fred
Datum:
26 mei 2012
Hier een doorsnee Nederlander.
Het probleem is niet een vermeend gebrek aan idealisme, maar je klakkeloze propaganda. Mensen zien er doorheen. En geldgebrek als reden aanvoeren om niet ter plekke de idealist uit te hangen.. Waar een wil is, is een weg.
Je hebt blijkbaar geen zin om een paar weken je relatieve luxe op te geven en wat mij betreft is dat weinig idealistisch. Praatjes vullen geen gaatjes. Kun je beter weer een stukje Wikipedia gaan overschrijven en van dat voetstuk afstappen.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
25 mei 2012
Het gros van Nederland wil enkel egoïstisch feestvieren, ook al gaat dat ten koste van hogere waarden! Het bevestigt enkel mijn beeld dat ik heb van de doorsnee Nederlander, voor wie idealisme zoiets is als een martelgang bij de tandarts.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)