Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Groeten uit de kringloopwinkel

Terwijl de rijkere mensen zich zorgen maken over de toekomst, maken de arme mensen zich zorgen om vandaag. Het is een meevaller dat de kringloopwinkel op de route naar de bakker ligt, niet ver van de sociale huurwoning.
Je hebt als mens eigenlijk niet veel meer nodig dan een bed, voldoende voedsel, drank en een gebed wat zich mengt met je dromen. Maar op een dag heb je behoefte aan een vaas.
Wie weet komen er ooit bloemen op je pad, dan is een vaas handig.
Je stapt met een hard hoofd de winkel in, ziet plotseling dat er nog meer arme mensen op de wereld zijn, verontschuldigt je voor jouw glimlach, en loopt rechtstreeks naar de vazen.
Je ziet een exemplaar met een groene gloed van oerbossen zonder ook maar een enkel barstje. Een euro lijkt je niet te veel voor jouw gemoed. Jouw eigen gespletenheid zet zich voort op zoek naar een mok. Voor vijftig eurocent vind je een originele “Paddington, take a break” waarvan je een 1994 ook al een exemplaar had aangeschaft. Heerlijk om koffie uit de drinken.
Je loopt de kringloopwinkel weer uit met genoeg energie om het een week in de werkelijkheid uit te houden. Hergebruik: Een schot in de roos!

Schrijver: mobar
Inzender: Henk van Dijk, 4 juni 2012


Geplaatst in de categorie: maatschappij

4.2 met 11 stemmen 467Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
4 juni 2012
Email:
joke190411telfort.nl
Mag ik je de bloemen aan bieden...?
Bij deze, komt goed!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)