Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Tegengas

Gisteren ontdekte ik dat ene Laila uit Zwolle (ze noemt mij ook met voor- en achternaam) mij door het slijk probeert te halen met haar venijnige, bloggende stukjes. Ik heb haar twee keer messcherp van repliek gediend, maar ze heeft niet de moed gehad om dat te plaatsen, censuur ten bate van haarzelf. Vooropgesteld dat haar respectloze visie als een vliegje tegen mijn harnas opbotst, wil ik toch graag het een en ander tegenspreken, wat een democratisch recht is.

Ze stelt dat ik uit verveling prietpraat verkondig, ze noemt het eerste klas riooljournalistiek en ze vraagt zich af of ik daar ook nog voor betaald word. Welnu, ik schrijf vooral omdat ik plezier beleef aan mijn veelal literaire woordenstromen, die klaarblijkelijk door Nederlands.nl letterkundiger en let op zielskundiger worden opgevat. Mijn aanvalster is namelijk een psychologe. Ze valt over mijn vrijmoedige uitlatingen aangaande erotische belevenissen, waardoor ik haar een onwrikbare kuisheidsgordel heb verweten en dat ze waarschijnlijk Baudelaire, Rimbaud, Miller, Bukowski, Nin en Wolkers ook vuilspuiters vindt. Ik vermoed dat ze tijdens haar opleiding een stevige zelfanalyse is misgelopen. Psychologen wanen zich vaak oppermachtig en onaantastbaar. Ze heeft sowieso een ernstig probleem met mannen op zich, waardoor ze in een waanland leeft, strijdend voor vrouwenrechten op haar blogdonquichotterie.

Verder schrijft ze dat ik 'stukken over dichters met zelfverzonnen wendingen zonder bronvermelding' produceer. Hoe dom, ik ben toch zelf zeker die bron! Voorts noemt ze mij 'een manipulerende gek', zonder dat ze enig idee heeft wie ik ben. Dat vind ik nogal een botte uitspraak voor een psychologe op papier en zeker een zware beroepsfout. Ik zou een 'controlefreak' zijn, nou, als er iemand losjes in zijn geest zit, dan ben ik het wel. Ze noemt me internetverslaafd, best mogelijk, al kan ik heel goed zonder en heb ik mijn literaire sporen al verdiend voordat ik het internet opging, maar zo projecteert ze nog even door. Ze deelt me in bij 'scorende, zielloze cynici', dat scoren klopt, vandaar dat ik haar deze aandacht met gemak weggeef, maar ik schrijf vaak zeer geëngageerd en bezield door mijn onderwerpen. Tenslotte poogt ze me een machtswellusteling, die zijn kwetsbaarheid onderdrukt, te noemen. Ik ben in wezen een nederig mens en ik heb niets met machtsposities en ik stel mij vaak uiterst kwetsbaar op en dan niet alleen met woorden. Dat mijn schrijfkunst bij rare vogels valse jaloezie opwekt, is al zo oud als de mensheid, denkend aan Kaïn en Abel.

Ik had graag een eerlijk riddertoernooi met haar gevochten, maar ze vergiftigt haar tegenstanders ver voor de krachtmeting. Zo, 'my Dear', kleingeestig madammeke, ik zei toch dat je nog niet van me af bent, nee, Laila, you don't got me on my knees! (Eric Clapton, bronvermelding)

Schrijver: Joanan Rutgers, 7 juni 2012


Geplaatst in de categorie: woede

1.0 met 13 stemmen 238Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Jacob
Datum:
14 juni 2012
Je hebt met je verhaal natuurlijk ook mensen aangespoord dat blog eens te bezoeken. L. mag je dus wel dankbaar zijn.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
10 juni 2012
Zie je wel, fretje Fredje, je geeft het ronduit toe, in wezen haat je me niet en zie je in dat ik niet je imperium bedreig. Ik zal je stroperige opmerking maar aannemen als een waar compliment, al hou ik bij jou zeker een slag om de arm. Ik ben wel voor veel minder grof verraden!...
Naam:
Fred
Datum:
9 juni 2012
Bevestigen is een kunst en die beheers jij.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
8 juni 2012
Blijkbaar heb je je vriendjes opgetrommeld om massaal tegen mij te cijferen, al zijn er inmiddels ook veel jaloers-geërgerden op deze site, die automatisch op vier drukken als ze mijn naam al zien verschijnen, zonder nog objectief te kunnen oordelen. Heerlijk vind ik dat, nu voel ik eindelijk hoe Willem Frederik Hermans zich vaak gevoeld moet hebben tussen al die onbekwame a-literaire dommeriken!
Naam:
Fred
Datum:
8 juni 2012
Je bent hooguit irritant, ietwat vooringenomen en een tikkeltje arrogant.
Voor de rest schijn je een toffe peer te zijn, hoorde ik van Henk en Ingrid.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)