Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Huntelaat, Van Marwijk!

De kater na de wedstrijd tegen Denemarken is nog steeds voelbaar in Nederland, na meer dan twintig gemiste kansen kun je met recht twijfelen aan de opstelling van Bert van Marwijk, dat had ik al snel tijdens de mallotige missers van Van Persie (Silly Persil?). Ik werd woest en ik voelde net als miljoenen anderen wel aan, dat hij Huntelaar pesterig aan de zijlijn liet zitten, terwijl die veel gedrevener en doeltreffender is. Alsof hij een persoonlijke vete met Huntelaar te vereffenen heeft, ten koste van het Nederlandse elftal. Met zo'n stijfkop moet ik het nog afwachten of hij Van Persie inlevert voor Huntelaar of inderdaad, soepstengel over datum, zet ze alle twee in.

Ik maar denken dat Huntelaar een rechtgeaarde Fries is, maar na wat gegoochel ontdek ik dat Dirk Klaas Jan Huntelaar geboren is in het Gelderse Voor-Drempel, een gehucht met plusminus 1030 inwoners. Dat ze op die arme zielen nog geen cameraploeg hebben afgestuurd, is mij een raadsel. To hunt is in het Engels 'jagen' en jagen kan Klaas-Jan als geen ander. Tijdens de match tegen de uiterst afgewogen en voorzichtige Denen kreeg hij natuurlijk veel te weinig tijd om zijn kunnen waar te maken. Van Marwijk kan het goedmaken door hem nu de volle speeltijd te geven en niet zo behoudend te zijn. Zeker tegen zo'n goede ploeg als het Duitse elftal zullen we hem bitterhard nodig hebben.

Twee Marokkaanse schoffies plaagden enkele voorbij fietsende Nederlandse jongens, die ouder waren, door te scanderen dat Denemarken beter was dan Nederland. 'Marokko is slechter dan Nederland, ook al behoren ze niet tot Europa!', dacht ik even, maar ik zei uiteindelijk 'De Deense vrouwen zijn ook mooier dan de Nederlandse!'. De meest domme zei 'Wat?' en ja, ik zet graag dat soort misselijke portretten op het verkeerde been. Nederlandse vrouwen zijn net zo mooi als Deense vrouwen, daar doet een voetbalwedstrijd niets aan af, maar volgens mij is die machosport er ten diepste op uit om de vrouwen te imponeren en is het een tactische, indirecte manier om vrouwen te versieren. Gezien de salarissen lukt dat ze aardig, want we kijken in wezen naar baltrappende miljonairs, die hun imago wensen te verhogen om die en die aantrekkelijke diva te veroveren of simpelweg te behouden. Die vlieger gaat klaarblijkelijk niet op voor Klaas-Jan, kijk maar eens goed naar zijn verbeten smoelwerk, de eerlijkheid straalt er vanaf, Vincent van Gogh zou hem graag geportretteerd hebben, Theo van Gogh zou hem graag als hoofdacteur in één van zijn films gehad hebben, Carice van Houten droomt van een huwelijk met hem, maar die verrekte Bert van Marwijk kan het niet over zijn rancuneuze hart verkrijgen om hem in de spits te zetten, waar hij zijn gouden doelpunten kan scoren. Velen zijn een betere bondscoach dan hem! Wat verdient die oelewapper eigenlijks voor zijn gekluns? Kunnen we als noodlijdend land daar nog wat van terugvorderen? Huntelaar, Van Marwijk, en niet Van Marwijk!

Schrijver: Joanan Rutgers, 12 juni 2012


Geplaatst in de categorie: woede

1.0 met 9 stemmen 140Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)