Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Mien van der Kwaak

Een goede 100 meter van mijn achtertuin is een vijver waarin eenden en ganzen bivakkeren. Een eindje van niets voor mij, maar voor een eend moet het toch een forse wandeling zijn. Toch komen ze af en toe in de tuin om wat mest te deponeren en meestal te voet.

Een paar weken geleden heeft een vrouwtje mijn tuin uitgezocht als beste plaats om te broeden. Dat lijkt dom, maar is handig. Nu is ze verzekerd van voldoende eten en drinken en ze heeft ook nog eens een dak boven haar hoofd. Tijdens een stortbui heb ik namelijk een plastic tafeltje over haar nest gezet. Dat aanvaardde ze stilzwijgend.

Het eten dat ze krijgt bestaat uit brokjes van Lex, mijn kater. Dat is een buitengewoon lief dier, maar ook een schijtlijster. De aanstaande moeder hoefde maar één keer te blazen en Lex bleef verder op veilige afstand.

Minimaal eenmaal per dag ga ik kijken hoe het met Mien van der Kwaak gaat. Of ze voldoende eten en drinken heeft en natuurlijk wil ik graag de kuikens zien zodra die er zijn. Mien is wel een zwijgzaam type, want een groet kan er nooit af. Ze zit duidelijk niet om een praatje verlegen. Dat hoeft ook niet, want alleen al met haar aanwezigheid doet ze mij een groot genoegen.

Schrijver: Jacob, 19 juni 2012


Geplaatst in de categorie: natuur

4.2 met 4 stemmen 121Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Jacob
Datum:
19 juni 2012
Email:
tijsterblomlive.nl
Dinsdag 19 juni zijn vier van de vijf eieren uitgekomen. Het vijfde heeft het niet gehaald.
Het is niet te bevatten met wat voor een noodgang die kuikens achter moeder de vijver hebben bereikt!
Naam:
Wee
Datum:
19 juni 2012
Leuk! Horen we ook nog over de kuikens?
Een aai voor Lex.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)