Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De zon als voedselprobleemoplosser

Ik had er al eens over gelezen in het stadssuffertje, een bijzondere madame leeft al jaren van de etherkrachten, de lucht en wat daarin allemaal huist als voedselbron. Nu heb ik voldoende in de New Age-sferen vertoeft om niet al te geschokt te reageren, maar het verbaasde me desondanks. Leven van de omringende atmosferen en stralingen is vet cool, zeg nu zelf, maar wie durft dat werkelijk aan? Dat moeten wel heel stoere pioniers zijn! Zelfverzekerde voorlopers! Zoals Hira Ratan Manek, die niet of nauwelijks nog eet en hoofdzakelijk leeft van de zon, de zonnestralen!

'Wegen tot God zijn als zonnestralen, eindeloos in hoeveelheid, enig in accoord! Frederik van Eeden.

Het staren naar de zon was al een hot item in India, Egypte, Griekenland en Noord- en Zuid-Amerika, denk aan de Inca's en de Azteken, ultieme zonne-aanbidders. In Afrika is de zon ook een heilig en goddelijk wezen en wordt zijn opkomst als spirituele happening ervaren.

Stel dat we massaal aan de zonne-aanbidding gaan en verder nog amper voedsel verorberen, dat zou onze overdadige supermarkten overbodig maken en heel wat onnodige afval schelen. Mestoverschot zou opgelost zijn en al die plastic inpakzooi zou verdwijnen. We zouden de hemelse sferen fysiek evenaren. Niet meer gevangen door al die primitieve hunkeringen. Vrij van zwaartekracht of zoiets. Vleeseters zullen agressieloze watjes worden, aaibare knuffeldieren en vijandsbeeldloze vredestichters. Ik kan niet wachten!

Toch heb ik niet de indruk dat men in Afrika veel baat heeft van het zonne-eten en de atmosfeerenergie. Ik ben bang dat het om een uitgekookte, overdreven, idealistische hype gaat en dat de gemiddelde mens er geen donder mee opschiet. Ik ben er in ieder geval nog niet klaar voor, hoe verlicht ik ook ben, mij smaakt een biefstuk nog zeer goed en zonder de wijn vind ik het leven absoluut niet fijn!

Of kun je ook dronken worden van de zon?
Kan zijn, maar in de herfst en de winter vang je mooi bot.

Schrijver: Joanan Rutgers, 26 juli 2012


Geplaatst in de categorie: voedsel

3.8 met 4 stemmen 111Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Günter Schulz
Datum:
1 augustus 2012
Email:
ag.schulztiscali.nl
Een luchtige, humoristische hartenkreet met toch een serieuze ondertoon, Joanan. Stemt eigenlijk tot nadenken en ik ben het tevens helemaal eens met Iris.
Naam:
Iris
Datum:
1 augustus 2012
Email:
irisaguirretigo.com.py
Je hoeft niet naar de zon te staren om de mesthopen te doen verminderen en de plastic inpakzooi te laten verdwijnen. Neem je inkooptas mee naar de winkel (liefst een wissen mandje) zoals onze voorouders deden en veel zal opgelost zijn. En weet, veel "hongerwilligen" eten in het geniep, ook dat is bewezen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)