Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Zestien gouden medailles erbij!

Onze weergaloze hockeydames hebben het toch maar gepresteerd, ze wonnen met hun allen de gouden plek en dat hebben ze zwaar bevochten, waardoor onze trots extra groot kan zijn! Na nog eens de film 'Call of the Wild' te hebben gezien, gebaseerd op het waargebeurde levensverhaal van Chris McCandles, met als leidraad een boek van Jack London, die erin herhaaldelijk wordt geciteerd, was ik alweer behoorlijk uit mijn doen, want deze film raakt aan waarheden, die iedere indoctrinatie omver werpt. Het is een sterke aanklacht tegen de van de natuur vervreemde, oppervlakkige, eerbeluste, geldverslaafde, zielloze competitiecultuur, waarin maatschappelijk succes het hoogst haalbare moet zijn. Echte spiritualiteit en eenwording met de natuurkrachten wordt daarbij blindelings genegeerd.

Na deze bekende filmbeelden zapte ik naar Nederland één, waar de hockeydames werden gehuldigd, eerst Engeland, toen Argentinië en als grote winnaars het Nederlandse team. Ik geloofde mijn ogen nauwelijks, maar de oranje dames stonden toch echt in het midden van de podia. Wel een wat onwerkelijke toestand na 'Call of the Wild', maar ik wist me te schikken. Omdat 'The Killing' deze keer wat later begon, kon ik de huldiging rustig uitzien. Een gezette man uit Zambia deed de gouden medailles één voor één om de stoere hockeynekken en hij gaf ze alle zestien een feestelijke handdruk, terwijl hij ze ook had kunnen kussen, wat ik in zijn geval zeker had gedaan, want waar vind je tegenwoordig nog een harem van allure? De dames in kwestie zijn niet alleen supersportief, maar ook nog schoner dan Cleopatra. Ze reageerden heerlijk spontaan als uitgelaten jonge honden en dat was best ontroerend om te zien. Sommigen kusten hun medaille met veel vuur, alsof het hun droomminnaar betrof, een lust om te zien, hun ongeremde blijdschap. Daarna kregen ze nog drie kussen van een oud-atlete, die hen nog een bosje bloemen toestopte. Deze dame wilde duidelijk de terughoudendheid van haar voorganger goedmaken. Een gram goud is tegenwoordig 55 euro waard en goud schijnt de beste belegging te zijn, omdat het zijn waarde niet verliest. Ben best benieuwd wat zo'n gouden rondo in euro's waard is, maar aan de andere kant kan het me ook geen donder schelen, want het zegt niets over de geweldige prestatie, die onze hockeymeiden hebben geleverd, want die is niet in goud uit te drukken.

Hun goud is geestelijk van aard, ook al wordt dat in de media zwaaronderbelicht en staren we ons blind op hoogstvermoeiende uiterlijkheden. Er schuilt veel meer achter, dan we ooit te weten komen. Gelukkig zijn de mensen die het wezenlijke weten te schouwen!

Schrijver: Joanan Rutgers, 11 augustus 2012


Geplaatst in de categorie: sport

0.6 met 13 stemmen 185Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Ivan Grud
Datum:
15 augustus 2012
Email:
grud-ivanhotmail.ph
Ja, mijn beste dat krijg je er nu van, als je altijd maar negatief en ondermijnend schrijft, dan wel commentaar levert op anderen.
De mensen willen je alleen nog oppervlakkig lezen.
Meen te herinneren dat onze Prinsen wel aan het ‘koekhappen’ doen, dus dat is weer zo’n discriminerend minpuntje van je.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
14 augustus 2012
Blinde Ivan, je dwaze, absurde, projecterende agressie is geheel onterecht, daar ik één en al lof verkondig over de hockeydames, ze zelfs meer goud toewuif dan voor ogen is! Leer eerst maar eens goed te analyseren, voordat je je een oordeel aanmatigt. By the way, ik herinner me een serieuze hardloopwedstrijd in de bossen van Heerenveen/Oranjewoud, waarbij ik wel degelijk eerste werd. Terwijl mijn Surinaamse vriend van destijds een grote concurrent was. Verder heb ik menige sloot in Friesland met mijn polsstok bedwongen, in vele zwembaden, zeeën en natuurbaden gezwommen, aan spierontwikkeling gedaan, zweethutten beleefd, over hete kolen gelopen, boomstammen vervoerd en gekliefd en gezaagd, geschoffeld, gespit en vele kilometers door diverse steden afgelegd. Slechts een greep, maar aan koekhappen heb ik nooit meegedaan, want dat is beneden mijn stand!
Naam:
Ivan
Datum:
12 augustus 2012
Email:
grud-ivanhotmail.ph
Weet je wel wat deze atleten - sportmensen in hart en nieren - hier voor hebben moeten doen, nee he? Ik weet zeker dat je zelf nog nooit enige prestatie op sportgebied hebt gepresteerd of het moet koekhappen geweest zijn.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
12 augustus 2012
Rectificatie: De film over het avontuurlijke leven van Christopher Johnson McCandless (1968 - 1992) heet 'Into the Wild' en is gemaakt door Sean Penn. Ondervoeding (hij woog nog maar 30 kilo) en giftige planten werden hem fataal. Hij leefde van oude rijst, klein wild en planten. 'Call of the Wild' is het boek van Jack London, waaruit Chris zijn fascinatie voor Alaska opdeed.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)