Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Roemer roemvol zijn roemer heffend

Officieel heet deze brave edelborst en gullachse bourgondiër van de SP Emile Gerardus Maria Roemer, geboren op 24 augustus 1962 in Boxmeer, Noord-Brabant, dé provincie van de kierewietplantages, naar het schijnt, want volgens mij is de bierproductie en -consumptie er in de meerderheid. Een goede, Germaanse traditie, die enkel goedzakken en lamzakken oplevert. Biermerken als 'Houten Kop', 'Delirium Tremens', 'Mort Subite', 'Deugniet', 'La Chouffe' en 'Gouden Carolus' houden de zuipfestijnen vrolijk gaande.

Na de mavo en de havo deed Emile de pabo en belandde hij als leraar op een roomse (oei! foei!) basisschool en een Jenaplanschool.

Na de neurotisch-nerveuse Agnes Kant (1967, Hessisch Oldendorf) kregen we (de SP-ers) ineens Emile op ons bord en hij is inmiddels van prins carnaval veranderd in een serieuze kandidaat voor het premierschap. Hij zal ook minder hopdrankjes drinken, daar zijn gezicht is afgeslankt, wat de presentatie verbetert. Ooit wenste ik dat Jan Marijnissen (1952, Oss) de nieuwe premier zou worden en ik gaf dat anoniem kenbaar tijdens een lezing van deze oud-strijder. Nu heb ik evenveel vertrouwen in Emile die volgens de peilingen bij de komende verkiezingen de grootste partij van Nederland mag gaan aanvoeren. De invalleiders van de PvdA en de CDA zijn voorgekauwde, cassette-afdraaiende, makkelijk vervangbaren, waar we ons niet echt druk over hoeven te maken.

Hoe heet die niets-aan-de-hand ollekebolleke ook al weer, die nu nog het Torentje barricadeert met zijn dure, Italiaanse schoenzolen, terwijl hij zijn handlanger Jort Kelder belt over welk restaurant ze vandaag eens zullen aandoen? O ja, Markje Rutteke, die de laatste tijd zijn snoetje maar amper laat zien, omdat hij het toekomstige verlies wel voelt aankomen. Het is weer de hoogste tijd voor sociale gerechtigheid en de rechtse verwenden mogen straks met neerhangende schouders en de lamgeslagen staart tussen hun benen snel en schaamtevol aftaaien.

Hé, trotse SP-ers, schenk die gouden roemer van onze redder Roemer nog eens flink vol bubbles! Want het gáát gebeuren!

Schrijver: Joanan Rutgers, 22 augustus 2012


Geplaatst in de categorie: politiek

1.6 met 14 stemmen 158Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)