Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De kiezers kunnen hun borsten natmaken!

Het mediacircus is weer begonnen met een bekvechtcampagne zonder de vertegenwoordigers van de VVD, PVV en SP. Je kunt maar beter zo snel mogelijk je stemkeuze paraat hebben, dan te denken dat al dat gekissebis op de televisie je wijzer gaat maken, want meestal werkt dat averechts en zit je voordat je het weet in een labyrint zonder duidelijke antwoorden. Bovendien zijn we als kijkers inmiddels immuun geworden voor al die gladstrijkerij, valse beloften en goedkope zieltjeswinnerij. Het gaat allemaal om zoveel mogelijk stemmers te winnen, terwijl de inhoud er zo'n beetje bijbungelt, welk tegendeel ze ook mogen beweren.

Nou, Rutgers, is dat niet een beetje al te pessimistisch gesteld en ben je cynisch door de crisisaanpraterij? Ik vrees van niet en bovendien vind ik het laf van Rutte, Roemer en Wilders dat ze ontbraken bij dit eerste debat en pik ik de verzachtende woorden van deze en gene niet, met name die jokerface Jack de Vries, die zat te slijmen met een PvdA-prominent, omdat hij aast op een kabinet met deze partij en de VVD en D66. Daarom deed hij denigrerend over Roemer en zijn Europa-visie, hij is in alle gevallen een superspion en geslepen strateeg van de CDA-kliek, die terecht nu eens in een mindere positie komt te zitten.

Ik heb jarenlang GroenLinks gestemd, ook omdat ik Femke Halsema een intelligente toppoliticus vond, die het eerste vrouwelijke premierschap meer dan waardig was, maar goed, nu is er Jolande Sap en die doet het ook uitstekend, maar ze mist die diepdoorleefde, onderaardse rivierstroming/drive, hoezeer ze ook wil. Nu de messen geslepen zijn en arm en rijk tegenover elkaar staan als twee woedende legers, SP versus VVD, ga ik me niet meer vergissen met zijpartijen, maar kies ik met open vizier voor mijn veldmarschalk Roemer, onze Domela Nieuwenhuis, die gelukkig niet zo gestudeerd, ingewikkeld en verdoezelend doet als zijn grootste antipolen, waarvan Rutte de kroon spant door ook nog eens in deze tijden de 'hardwerkenden' extra 1000 euro te beloven, om en nabij een maandsalaris voor de minima.

Ik heb al eerder aangegeven dat de term 'hardwerkenden' een uiterst discriminerende term/uitspraak is t.o.v. neem alleen al de vele werkelozen, vrijwilligers en anderszins onbetaald werkenden. Bovendien, alsof er buiten de 'normale maatschappij' geen zinvolle werkzaamheden plaatsvinden, dit is oogkleppenpolitiek, die enkel opkomt voor de gelijkgestemden en die anderslevenden/-denkenden uitsluit, vooral de onderkant van onze samenleving, wat zich direct verraadt als een asociale, egoïstische en zeker niet empathische inborst. Daarbij is hij en zijn aanhang vooral het meest profiterende deel van de Nederlandse bevolking! En dat ook nog eens openlijk zo arrogant belonen, al is het nog fictief, vind ik ver, maar dan bedoel ik ook heel ver, onder de maat van wat een landsbestuurder mag uiten, ook al is deze demissionair. Toontje lager, Dagobert Duck!

Schrijver: Joanan Rutgers, 23 augustus 2012


Geplaatst in de categorie: politiek

2.3 met 6 stemmen 97Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)