Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Fresco-fiasco

De eenentachtigjarige Cecilia Giménez wist de plaatselijke pastoor van Borja te overtuigen, dat ze het 102-jarige Cristus-fresco van de kunstschilder Elias Garcia Martinez wel even kon herstellen. Op zich niet eens zo'n oude fresco, nauwelijks antiek te noemen, maar het bladderde aan alle kanten en Cecilia had goede bedoelingen, al had ze slechts enkele schilderlessen bij een amateurvereniging gevolgd, haar hart lag bij de goede zaak. Bovendien had ze jaren geleden een sexuele affaire met de pastoor en dat gebruikte ze als chantage-middel als hij mocht weigeren. Meneer pastoor en Cecilia het schilderwonder waren beiden zo vroom als Mozes en dus ging de herstelprocedure door.

Inmiddels zijn haar vreselijke en afkeerverwekkende herstelwerkzaamheden wereldwijd verspreid en noemt men de eens 'Zie de mens' nu 'Zie de aap'. Duizenden bedevaartgangers vergapen zich aan deze miskleun, deze verpesting van een authentiek, waarlijk kunstwerk. Bijna 20.000 internetfans van deze lelijke overschildering hebben alleen maar commerciële doeleinden in het oog en zijn totaal niet gespeend van kunstzinnige inzicht. De roomse machthebbers protesteren niet, want ze kunnen na al die sexschandalen en fraudepraktijken wel wat positief imago gebruiken, ook al moeten ze daarbij het lijdende gezicht van Christus verloochenen voor een primitief, nietszeggend aapgezicht. Met Darwin kraait driemaal de haan op het Vaticaan! En direct daarna de politiesirenes!

Krijgt die oude, Spaanse amateurschilderes de Roomse Kerk gestapo op haar dak? Welnee, ze zullen haar vroeg of laat heilig verklaren, omdat ze geld in het laadje bracht en dat is wat vooral telt in een kerkorganisatie, die op apegapen ligt en haar groffe fouten niet meer weet te bedekken. Wanneer paus Ratzinger in een duistere nacht zijn imago-rivale uit pure jaloezie om zeep heeft geholpen en zijn handen in onschuld wast, net als Herodes, de ware personificatie van Petrus. Check it out!, maakt mijn gelijk niet uit.

Op de Paralympics presteren ze duidelijk beter!

Schrijver: Joanan Rutgers, 28 augustus 2012


Geplaatst in de categorie: religie

2.0 met 2 stemmen 99Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)