Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Wie weet

In het Nederland van weleer deed men een week met een preek. Men luisterde vaak aandachtig, dacht er nog eens over na en kwam er nog eens op terug. Verder werkte men hard, en zorgde men voor zijn gezin.
Een schril contrast met de hedendaagse cultuur, waar men in handen is geraakt van de commercie. De commercie die de vorm heeft aangenomen van een nieuw geloof. In dit geloof leeft men om te kopen, kopen, kopen. Zo veel en zo vaak mogelijk. Geen moment laat men de mens met rust, en als er al 'rustmomenten' zijn dan worden deze opgeëist door de vermaaksindustrie. Want stel je voor dat de consument tot bezinning komt en gaat nadenken over zijn bestaan?
Nee men dient voortdurend geprikkeld te worden tot het een of het ander. Anders zijn de rapen gaar.
Veel mensen worden echter moe, doodmoe van dit bestaan. Sommigen stappen er al uit en voegen zich bij de occupy beweging, of bij een van de nieuwe partijen.
Wie weet zijn zij de voorhoede van een nieuwe maatschappelijke beweging die schluss maakt met dat trieste bestaan van de doorsnee consument. Wie weet hebben we een kans Nederland weer een nieuw elan te geven. Gesteld dat genoeg mensen zich kunnen ontworstelen aan de wurggreep van de commercie en de vermaaksindustrie.
Wie weet gaan genoeg mensen weer zelf initiatieven ontplooien om een andere manier van leven vorm te geven.
En wie weet is dit een nieuw begin voor ons allemaal?

Schrijver: Boomvader Ruerd
Inzender: Ruerd Visser, 31 augustus 2012


Geplaatst in de categorie: maatschappij

0.0 met 1 stemmen 92Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)