Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Uitslag Goudse zwembadnaam

Tientallen hartenkreten terug heb ik enkele fantastische namen zitten opdiepen uit het diepe van mijn geest, o.a. poëtische en robuuste namen als 'Burcht van Bouillon', 'Kasteel Jacoba' (ter ere van Jacoba van Beieren, onze beroemdste plaatsgenoot, beroemder dan de dichter Leo Vroman, die ooit een kasteel in Gouda bewoonde, als een soort heroprichting), 'De Armslag', 'Nemo', 'Artemis', 'Diana van Versailles', 'Akelei', 'Johnny Weissmuller', 'De Albatros', 'Parnassus' en 'Poseidon'. In die stijl had ik er nog zo'n tien namen.

Je kon het zien aankomen, maar het stoort me behoorlijk dat zo'n duur en geavanceerd zwembad met veel moderne snufjes en uitgerust voor de verre toekomst, nu een naam krijgt, die geen enkele verbeelding stimuleert, gewoon eendimensionale, oppervlakkige, burgerlijk-behoudende saaiheid, die de soepele zwemkunst zeker geen eer aandoet, te weten:

AquaGouda, Groenhovenbad, Zwem.Gouda

waar we als Goudse burgers vervolgens op mogen stemmen. Zwem.Gouda valt natuurlijk direct af vanwege de internetachtige stijl en de volkomen stupide nietszeggendheid.
'Groenhovenbad' is ook een vondst van een gemankeerde buurtgenoot, die het lekker vindt om in de wijk Groenhoven te badderen, terwijl er gruwel-gruwel al een Groenhovenpark, een Groenhovenweg en een Groenhovenkwartier bestaat. God, wat origineel!
Dan is er nog 'AquaGouda', Gouds water, hoe simpel wil je het hebben, nee, die jury van sporters hebben duidelijk geen kennis van en gevoel voor diepzinnige, gewaagde en zwierig-poëtische namen. Een grote fout van de gemeenteraad om de juryleden uit de sportwereld te kiezen. Daardoor verarmt de toekomstige woordenschat en versimpelen we de wereld dramatisch en hemeltergend, terwijl het gebouw op zich al hoekig is.

Bij deze een vrieskoude hagelstenendouche voor de juryleden van de wedstrijd 'Verzin de nieuwe naam voor het Goudse zwembad' en de Goudse gemeenteraad, die zo'n kans verkwanselt door het over te laten aan taalongevoelige, symbolisme-negerende, incompetente taalproleten.

Schrijver: Joanan Rutgers, 3 september 2012


Geplaatst in de categorie: woede

1.2 met 12 stemmen 257Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Boomvader Ruerd
Datum:
3 september 2012
Dat is me waar een gevoelig thema, idd jammer genoeg kiest men gemakshalve voor teveel voor de hand liggende namen. Een stuitend gebrek aan fantasie, misschien wel door het overmatig kijken naar debiele tv programma's? Ik sprak vandaag nog iemand die zich waagt aan een Duitse filosoof. En ik merkte op dat de tv onze verbeelding gekaapt heeft. Alles wordt tot vervelens toe voorgekauwd in 13 in een dozijn programma's. Afijn er zijn uitzonderingen nietwaar?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)