Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Kolderiek Actueel 13

Waartoe een moment van overmoedig zijn wel toe kan leiden.
Ik bedoel hiermede het volkomen onzinnige hedendaagse modebeeld om te kust en te keur een Tatoeage te laten plaatsen.
Mooie jonge vrouwen ontsieren zich met Draken, Engeltjes dan wel met een Bloemenrand op de onderrug. Ook de naam van de op het moment zijnde geliefde doet het goed.
Jongemannen (soms ook meisjes) gaan zo ver in deze dat het lijkt alsof zij hun armen met fraai geborduurde lange handschoenen bedekt hebben.

Het tatoeëren is een oud gebruik dat voornamelijk werd gedaan bij de zeelui. Dit veelal omdat de fotografie nog niet uitgevonden was en de administratie gebrekkig. Zo kon men toch bij een schipbreuk, de aangespoelde (verdronken zeelman) herkennen. ‘Juist ja’, aan de Tatoeage. Ook kon men dan het thuisfront op de hoogte stellen van hetgeen er gebeurd was. Maar het fenomeen heeft zo om zich heen gegrepen, dat zelfs zij die al misslijk worden bij het zien van een ‘roeiboot’ zich voor eeuwig laten bestempelen.

Maar dan bedenk ik weer, ‘moet ik niet met de tijd mee gaan’, en deze modegril als dusdanig mooi vinden. Want ook ik heb mij schuldig gemaakt aan een gril, weliswaar meer dan een halve eeuw geleden, maar toch.


Ularnaga di dalam Perempuan

‘Ularnaga’ is het Indonesisch voor het woord ‘Hydra’. ‘Hydra’ de slangendraak uit de Griekse Mythologie. Verschrikkelijk moeilijk te bestrijden omdat bij het afhakken van de kop er twee voor in de plaats komen.
Di Dalam Perumpuan is het Indonesisch voor het ‘in de vrouw aanwezige’.
Samenvattend, het is eigenlijk min of meer een waarschuwing tegen de verleiding tot verliefdheid en/of u bedachtzaam te houden voor het gevaar dat in uwe lieve echtgenoten huist.
De waarschuwing is als volgt gegeven. Hoed u voor het wakker maken dan wel oproepen in welke vorm dan ook, zodat ‘Hydra’ zich niet profileert in het geschil. Het is praktisch niet te winnen.

Mijn Tatoeage die ik heb laten zetten in een overmoedige bui tijdens mijn vaarperiode op ‘Bali’.
Ik zou dus dan wat betreft mijn toekomstige echtgenoten ‘alert’ geweest moeten zijn, toch?
Ik kan u vertellen: ‘Nee dus!’
Iets om over na te denken.


Zie ook: http://www.mijnbestselle.nl.janborst/

Schrijver: Ivan Grud, 22 september 2012


Geplaatst in de categorie: psychologie

4.3 met 16 stemmen 248Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)