Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Kolderiek Actueel 16

Hebt u het ook gezien bij Pauw en Witteman? Deze heren zijn toch twee doorgewinterde t.v. presentatoren met een behoorlijke grote journalistieke ervaring. Maar soms schort er het e.a. aan.
Bijvoorbeeld de vraagstelling tijdens de uitzending over het recht van zelfverdediging, indien er bij u ingebroken wordt. Zo opperde een van de gasten, de Heer Eerdmans dat hij te allen tijden een steeksleutel onder zijn bed heeft liggen, zodat hij indien nodig wat voor zelfverdediging ter beschikking heeft.
De vraag nu van de Heren P.W.; “en wat gaat u daar dan mee doen, gaat u hem daar mee te lijf?”
Het antwoord luidde: “Ja, dat zal waarschijnlijk gebeuren indien er een insluiper in mijn slaapkamer staat. Het zal niet zijn ‘het sleutelen aan een brommertje’, toch?”
Er werd door een aanwezige oud-inbreker ook nog even gesteld, dat ‘hij’ (destijds) altijd was voorzien van, ‘let op’, twee flinke schroevendraaiers en een breekijzer.
Ook gaf deze veteraan aan deze te zullen gebruiken ingeval men ‘hem’ aanvalt. ‘Aanvalt’? Moet het niet zijn: de inbreker uit de slaapkamer proberen te verdrijven. Zou de inbreker zich dan niet razendsnel uit de voeten moeten maken? Zijn vluchtweg is immers vrij.
Nee, het was en is veel beter hard te schreeuwen, licht aan te doen, dan wel een stoel door het raam te gooien.
Het punt is, en nu komt het, ‘daar houden inbrekers niet van’.
Nu vroeg ik mij af, hoe kan ik nu op zo’n moment van angst en paniek in het donker waarnemen, of dat ik te doen heb met een inbreker.
Dragen zij misschien een T-shirt, waarop met fluoriderende letters de tekst ‘LETOP! EENVOUDIGE INBREKER’
Ofwel, heb ik het te doen met een Oost Europeaan, die er de voorkeur aan geeft, aan het eerst inslaan van je hersenen om ‘dan’ te gaan zoeken. En, ben ik alleen slapend in het huis? Of zijn er kinderen. Kinderen die men te allen tijden met hand en tand moet en zal verdedigen. Ook de vraag aan het Kamerlid die het aan het lijve heeft ondervonden, en de inbreker/sluiper achterna ging tot in het bos: “wat had u gedaan, als u hem te pakken had gekregen?”
Nu heren, zij wilde hem het breekijzer overhandigen dat hij in de haast vergeten was! Of bij erger, de schroevendraaier 'die nog in haar schouder zat’.
Dit laatste, ter verduidelijking, is gelukkig niet gebeurd. De aanwezige advocaat, die er waarschijnlijk was om het recht van de insluiper te verdedigen, meldde dat het gebruikte molest van de bewoner veroordeeld diende te worden. Deze kon er op gegeven moment toch niet mee wegkomen. ‘Ja’ nu dan, geweld in gepaste vorm……Hij doelde daar waarschijnlijk mee, ‘een rubberen steeksleutel’.
Er zat die zelfde avond ook nog een goed uitziende jongedame aan tafel. Zij pretendeerde het kunstenaar te zijn, en nu bezig was aan ‘herhaling projecten’. Projecten van individuele hulpverleners, en in hoeverre dat resultaat heeft gehad. Ja, en dat pakte goed uit. Zo zelfs, dat alles diende goed uitgepakt te worden.
Zij was nu bezig zich zelf uit te pakken en haar lichaam Erotisch fototechnisch beschikbaar te stellen, waarbij ‘geen limit aan de pose’ wordt gesteld.?!
Deze opbrengst beschikbaar te stellen aan twee hoertjes in de Filipijnen. Ik vroeg mij even af, wat is er nu het verschil tussen de meisjes (welke van alles sociaal onthouden) van plezier, en een onderlegde jonge vrouw in het Nederland, die toch naakt in ‘alle poses’ op een kalender gaat staan. Indien men ‘geld’ er voor over heeft, dat wel. Let wel, voor het goede doel dan. Is er enig verschil tussen het hoereren of wel het seksueel visueel profileren van het lichaam en hierbij massaal (betaalde) lustgevoelens op te wekken. Geen limit aan de pose weet u nog.
Nu woon ik zelf al meer dan vijf jaar in de Filipijnen, ik ben dan ook oud lelijk en dik, (die wonen alleen hier) zo zij vaststelde. Maar ik geef u de heilige verzekering, dat als deze jonge vrouwen hier gevraagd wordt om dit te doen, dus naakt (ongelimiteerde pose) zij u vriendelijk zullen bedanken. Wellicht zullen ze vragen of u geen eer dan wel zelfrespect hebt.
Deze actie riekt voor mij dan ook naar het zelf promoten. Maar waarschijnlijk heeft deze jongedame zich nog niet verdiept in de werkelijke problematiek wat er in deze Aziatische landen afspeelt. Ook hier bleven de beide heren in gebreken. Zij hadden zich eveneens niet verdiept in het problematische sociale van dit onderwerp. Het ‘naakt’ bleekt belangrijker dan het gestelde probleem.

De jonge startende oorlogsfotograaf kwam niet geheel uit de verf. Aan het gegeven dat hij op geheel eigen kosten en dat met levensgevaar voor het eerst had gedaan werd weliswaar even kort aandacht besteed, maar toch.
Ook zijn foto’s flitsten met een instelling van een duizendste seconde voorbij.

Ach ja, ik zie ze graag, maar zij dienen wel scherp te blijven.


Zie ook: http://www.mijnbestselle.nl.janborst/

Schrijver: Ivan Grud, 29 september 2012


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.7 met 11 stemmen 112Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)