Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Kolderiek actueel 17

Vooropgesteld± een mens zijn lust/must is een mens zijn leven. En ja, de oudere generaties zullen dat nooit kunnen begrijpen. Ook ik ergerde mij soms letterlijk dood aan dat spelletjesgedoe.

Ook het fenomeen vriendjes en vriendinnetjes op je iphone, en dan niet een paar, nee honderden. Het is ook zo, dat het maakt niet uit wanneer, waar of hoe, maar dat telefoontje ziet u in hun hand. Het moet volgens mij toch een werking op de hersens hebben, wat op zijn minst af te keuren is. Nu heb ik het niet over radiostraling en dergelijke, dat geloof ik wel, maar het geestelijk afstompen.

Men raadpleegt te kust en te keur het ter beschikking staande. Dus het zelf denken, creëren van oplossingen wordt in sterke mate minder gedaan. Ik kan er helemaal naast zitten 'hoor', en/of te oud zijn om het te begrijpen.
Naar het blijkt is deze communicatie een van de hoofdfactoren die spelen bij het nieuwe lol trappen ‘de X Party’s’. Dit niet in de laatste plaats gestimuleerd door de media en in het bijzonder ‘Facebook’. Daar vindt men elkaar immers. Het zijn deze giganten van de elektronische snelwegen waar miljoenen mee gemoeid zijn, en ja geld, dat is niet fout dus, toch?
Er is geen touw meer aan vast te knopen. Wat bezielt de jeugd en in het bijzonder de jonge mannen om zich volkomen verdwaasd te laten meeslepen in een dwangmatige vernieling?
Zijn het dan toch de drugs en/of alcohol? Of een ophoping van hormonen? Het niet kwijt kunnen van de op die leeftijd gierende seksuele driften? Het machogedrag?

Of zijn het jonge mannen die zich onder invloed door enkele onverlaten op laten zwepen?
Naar we kunnen lezen betreft het hier wel opgeleide scholieren. Dus ik kan mij niet onttrekken aan het gegeven dat zij toch uit fatsoenlijke gezinnen komen. Alwaar de normen en waarden gerespecteerd worden. ‘Nee’, er zit iets goed fout. En de maatschappij zal zich terdege bewust moeten zijn dat er iets moet gebeuren.

Eén van die dingen zou moeten zijn, het uitvoeren van sancties. Bijvoorbeeld, indien men zich te buiten gaat aan dergelijke misdragingen. Dus vernieling van andermans eigendom, of dat nu de staat is of van particulieren. Dat dit gevolg heeft dat bij het verlaten van de school ‘na afgeronde opleidingen’ het diploma en/of certificaat van aantekeningen zullen worden voorzien. Het onderricht geven van het gevolg hiervan zou dan bij aanvang van ‘ieder’ nieuw lesjaar uitvoerig besproken moeten worden.
Het is maar een idee.


Zie ook: http://www.mijnbestseller...alogsearch/result/?q=Ivan+Grud

Schrijver: Ivan Grud, 2 oktober 2012


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.9 met 12 stemmen 167Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
h.p
Datum:
3 oktober 2012
Email:
prive.punseliecasema.nl
we zijn te oud voor al dat gedoe!!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)