Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Kolderiek actueel 20

Spong watertandt bij slavernijclaim.
Spong, hoe kan het ook anders? Het wordt immers de hoogste tijd dat wij eens flink in de buidel tasten. Ik schrijf met opzet ‘buidel’ gezien de basis van leeftijd van deze aanstormende claim. Het is immers een kleine twee honderd jaar geleden, dus de hoogste tijd. En dit omdat de nazaten ‘wellicht’ nog last hebben van de gevolgen van deze slavernij.
Ja, ik frons nu toch even de wenkbrauwen. Bijna tweehonderd jaar na dit primitieve gedoe van onze voorouders? Zou dat kunnen?

Of is het misschien aantrekkelijk voor de advocatuur om weer eens de Nederlandse staat een poot uit te rukken. Let wel een poot welke aan u en mij toe behoort. De heer Spong is graag in het nieuws dat is bekend. Ik heb daar ook geen moeite mee, maar nu gaat hij toch wel erg ver, ‘terug’. Vraag mij dan ook af, waarom hij het niet eens overweegt om bijvoorbeeld, de Spaanse staat aan te klagen. De tachtigjarige oorlog dat is dan misschien toch ook wel wat, Heer Spong? Wij hebben daar als Nederlanders ‘tijdens de bezettingen door Alva en zijn volgelingen, ook aardig onder geleden. Of is dat iets anders?
Als ik terug denk aan mijn voorouders, ‘goh’ nou, ook geen kattenpis, toch?
Maar o.k. ik zal het wel weer zo als gewoonlijk mis hebben.
Humor in deze is; “er zal wel weer een debat aan gespendeerd worden”


Zie ook: http://www.mijnbestseller...alogsearch/result/?q=Ivan+Grud

Schrijver: Ivan Grud, 10 oktober 2012


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.7 met 11 stemmen 171Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
h.p
Datum:
11 oktober 2012
Email:
prive.punseliecasema.nl
weet ik persoonlijk te weinig vanaf om goed te kunnen oordelen
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
11 oktober 2012
Absoluut kwalitatieve hilariteit. Afwijkend van jou vind ik de mediageilheid van advocaatje Spong wel irritant en meestal onder de maat. De frustraties zijn duidelijk in zijn verzuurde gezicht af te lezen. Overdrijving is zijn vak, dat heb je scherp gezien. Als zijn kassa maar gevuld wordt. Leuk die verwijzing naar de tachtigjarige oorlog, je hebt zelfs groot gelijk!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)