Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Geest in een tekening

“Het is behoorlijk egocentrisch om af en toe niet egoïstisch te zijn.” De woorden van de zenuwheer komen behoorlijk hard aan. Een tijd lang heb je het gevoel gehad dat al het leed van de wereld op jouw schouders terecht kwam, nu je er over bent gaan praten blijkt dat jij niet degene bent die de problemen moet oplossen. Er zijn altijd mensen die onbekommerd klagen, vaak tegen mensen die het nog veel slechter hebben dan zijzelf. Je moet voor jezelf een grens trekken, anders heb je geen leven meer.
De zenuwheer heeft makkelijk praten, hij heeft een eigen praktijk, een redelijk loyaal inkomen, en een achtertuin met een knotboom. Jouw gedachten dwalen af omdat je door het raam naar buiten kijkt. Jouw blik valt op de boom. Je ziet de mens met de boom verbonden.
“Je moet van jezelf niet een soort Jezus figuur maken, laat die mensen hun eigen problemen oplossen, als jij er niet bent klagen ze tegen een ander.” Je hoort de zenuwheer in de verte praten, hij is waarschijnlijk nooit neurotisch geweest. Je verzint wat woorden om zinvol afscheid te nemen. Thuisgekomen drink je een beker zelf getrokken thee, en je zoekt jouw weg naar de potloden.

Schrijver: mobar
Inzender: Henk van Dijk, 20 oktober 2012


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.8 met 4 stemmen 297Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Jacob
Datum:
25 oktober 2012
Email:
tijsterblomlive.nl
Laat ik het nou eens helemaal met die zenuwenheer eens zijn!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)