Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Vlees noch vis

'Twee jaar is het gemiddelde, dus laten we eerst eens kijken of ze dat halen!', zegt Emiel Roemer met een brede, carnavaleske grimas. Toch voelt het voor mij alsof ik hem en zijn partij verraden heb voor een slimme gluiperd, die nu met de winst ervan door gaat. Eerst dacht ik nog, dat het spanningenveld tussen rijk en arm eerlijk ging samenklonteren, maar na hun belachelijke zegetocht bij Pauw en Witteman ben ik alweer politiek gezien ingestort. Om schizofreen van te worden, Rutte praat opeens de PvdA-standpunten na en Samsom doet hetzelfde met de VVD-standpunten. Twee pauwtrotse papegaaien, die narcistisch in elkander verdrinken. Het wachten is op de explosieve ontnuchtering. Twee machtsbolwerken, die zeg maar even hoog scoorden, ze moeten wel tot compromissen komen, want anders vallen ze beiden buiten de regeerboot en dat is hun eer te na. Dus doen ze beiden zoveel mogelijk water bij de wijn en verkwanselen ze na enkele cognacjes hun zuurverdiende standpunten onder het zalvende, huichelachtige, wankele motto van 'bruggen slaan'. Vele bruggen tever, zullen ze bedoelen, de schaterlachende ezels met nepsolidariteit.

Voor veel amper rondkomende mensen is het schrappen van de zorgtoeslag een slag onder de gordel, al kan ik me herinneren dat we destijds, bij de invoering ervan, al zeiden dat ze dat in de toekomst wel zullen opheffen. Onze glazen bol had gelijk en als Rutte zegt dat het wegvallen van de zorgtoeslag wordt gecompenseert door een mindere betaling van de zorgpremie, dan is hij de enige die dat gelooft. Eerst zien, dan geloven. Lijkt me snugger in deze tijden. Ontwikkelingshulp krijgt ook behoorlijk op zijn duvel en en passant zegt Samsom nog dat Afrika economisch in de lift zit, zo van, dat is ook niet echt meer nodig. Waarom zouden we deze nieuwe Snip en Snap eigenlijks op hun karige woorden moeten geloven? Ze spelen allebei zozeer toneel en zo afgepast met draaideuren en hypnosetechnieken, dat je als goudeerlijke burger afgepoeierd wordt.

Echt, de euforische gladjanussen leken wel een met alles de draak stekend, niet te doorgronden homo-stel met ivoren toren allures. God, wat deden ze lief tegen elkaar, vooral door elkanders voormalige tegenstandpunten ineens volop te omarmen. Ronduit walgelijk. Schipperen met twee tijdbommen is altijd levensgevaarlijk. Niet te geloven hoe dit ogenschijnlijk komische duo ons voor de mal houdt! Deze overbruggingscoalitie wordt een vorm van nieuwe zakelijkheid genoemd, wat op zich ook niets meer dan een scheet is, want de wens is de vader van de gedachte en de wens is veel te hoog gegrepen. Bovendien weten we: Twee geloven op één kussen, daar slaapt de duivel tussen. Als je goed keek, dan zag je het gezicht van Rutte hier en daar danig betrekken en het lichaam liegt nooit. Samsom zit waarschijnlijk nog dieper in zijn liefdesroes, want die praat als Brugman over het fantastische resultaat.

Ik overweeg nog of ik volgend jaar een laserbehandeling van 350 euro laat doen, omdat dat mijn tandenbotslijtage zou stagneren en de bacteriën doden, waardoor mijn tanden en kiezen er niet zo snel uit gaan vallen, maar door het schrappen van de zorgtoeslag denk ik het financieel niet te kunnen bolwerken. Ik dacht erover om mijn tandpremie te verhogen, maar door de zorgtoeslagsschrapping weet ik het niet meer. Waarschijnlijk niet te overbruggen! Eten en drinken wordt immers ook alsmaar duurder. Tandverzorging begint een luxe te worden. Tenminste voor de minima, zoals ik. Weet je dat ook. Geestelijke rijkdom zit niet in meer dan voldoende euro's om rond te komen. Rijken hebben veel meer redenen om zich te schamen. Fraude en oplichting. Nog meer egoïstisch graaiwerk. Mijn laatste verstandskies laat ik daarom begin volgend jaar trekken, scheelt ook weer in de kosten. Zestig euro. Kan er dit jaar niet meer af. Is er alvast één minder voor de grote gebitsdegeneratie.

Toch heb ik een keer de hand van Wouter Bos geschud, die ik als zeer integer acht, maar er gaat tegenwoordig zoveel socialistisch heilgoed op de schop. Genoeg gejeremieerd, J. Bernlef is gaan hemelen en dat is al met al veel erger dan dat potsierlijke gedoe van de huidige kabinetspinokkio's. Als dichter en romanschrijver heeft hij een indrukwekkend oeuvre nagelaten, met 'Hersenschimmen' als zijn hoogtepunt, waarin hij haarfijn de dementie weerspiegelde.

Ik zou bijna zeggen, dat het oppermachtige pretkoppel Mark en Diederik daar nog wat van kunnen opsteken, maar ik laat die grap graag rusten, want hun mallotigheid is niet om te lachen! én blijkbaar is hun gepruts geen seniele acrobatiek, maar schaamteloze, bikkelharde schandpaalpolitiek!, zonder serieuze, solidaire fundering.

Schrijver: Joanan Rutgers, 30 oktober 2012


Geplaatst in de categorie: politiek

1.3 met 6 stemmen 98Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
31 oktober 2012
Email:
moi636yahoo.com
Het is: vleesch noch visch, een titel die ik al vaker gebruikte. Deze site is bovendien geen politieke site en ook dat schreef ik al eerder.
De ene hartenkreet na de andere over steeds maar weer hetzelfde, bah.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)