Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Domme, incapabele hoofdredactrice

Jaja, weer uit de serie Pauw & Witteman, de nieuwsgierige heren maken ook bij mij steeds weer wat los.
Deze keer gaat het om de hoofdredactrice van het Katholiek Nieuwsblad, die al enkele afleveringen geleden pronkte in het van elf tot twaalf sensatie-programma, maar ze haakt nog in me vast als een vissenhaak door mijn slokdarm.
Mariska is in 1977 geboren te Gilze, een rooms stroopgebied. Ze is vijfendertig en getrouwd met een Hongaarse rooms-katholiek, met wie ze drie kinderen heeft gekregen. Ze is dus moeder, maar ze gunt lesbische vrouwen niet het moederschap, omdat de rooms-orthodoxen anti-homosexueel zijn.

Waarom zijn die roomsen tegen homo's? Denken ze soms dat dat goddeloos is? Paulus was er in zijn geschriften ook zo tegen, maar het gekke is dat hij een praktiserende homofiel was. Ik beticht deze bekrompen madame ook van hypocrisie. Dát moet net zozeer aanslaan als haar veroordeling van de absoluut integere Barbara Barend, die met haar bij P & W was om aan te geven, dat ze samen met haar partner graag kinderen wilde krijgen en opvoeden.
Mariska werd gevraagd waar ze haar standpunt op baseerde en ze liet een grote stilte vallen. Vanuit het niets zei ze ineens 'Freud!' en ik barstte in een lachbui uit, evenals P & W, want Freud mag dan, zoals algemeen bekend, veel over seksualiteit hebben geschreven, hij heeft nooit beweerd, dat een kind niet door gelijke seksen kan worden opgevoed! Ze bazelde maar wat. 'O heilige Sigmund, sta mij bij!', maar Sigmund verroerde geen kik.

In 2010 (ze is vanaf september 2010 hoofdredactrice!) kwam ze al in opspraak vanwege een schandalige brief naar het VVD-kamerlid Jeanine Hennis-Plasschaert, die ze aanviel vanwege haar abortussen, wat moet kunnen.
Op zich is het uitstekend dat Mariska tegen abortus is, maar het is niet aan haar om anderen te veroordelen, want dat is weer onchristelijk. Dat zag ze ook zelf in en ze bood haar excuses aan. Ik houd haar hierin ten goede, want dat ze daardoor honderden doodsbedreigingen kreeg is veel erger en die anonieme gefrustreerden moeten zich doodschamen. Temeer omdat Mariska pro-leven is!

Het is natuurlijk geen goed voorbeeld wat Mariska uitstraalt in de media en haar irritante dommigheid doet de roomsen ook door de mand vallen, al waren ze al diep gevallen sinds de seksschandalen en het onder het vloerkleed vegen van extreme misdaden.
Mariska gaat natuurlijk iedere week naar de eucharistieviering en ze slikt de roomse principes als XTC-pillen, ze vrijt met het Ave Maria op haar lippen en ze waant zich een heilige door tegen alle anti-roomse elementen in te gaan. Ze doet alles wat God verboden heeft, maar daarvoor heeft ze haar milde biechtvader, die al jaren aan de sterke drank is en haar automatisch vergeeft. 't Is ook zo'n lieve, oude baas!

Nee, dan Hans van Breukelen, die in P & W onthulde: 'Wij leren niet hoe wij beter in ons vel kunnen zitten en dat van de kleuterschool tot de universiteit!'. Daarmee de New Age visies ophemelend en vele alternatieve gezondheidsmethoden. De starre overheersingsgroeimiddelen zijn oudbakken en zullen moeten kapseizen om ruim baan te geven aan slimmere, effectievere welzijnsmethoden. Limieten kunnen worden doorbroken. Voortdurende evolutie! Blaas iedere stagnatie op! Breek de ware zielsliefde open! En daarbij bedoel ik ook meer en meer waardering voor onze medemensen, die homoseksueel zijn en gloeien van waarlijk christelijke liefde!

Het is de hoogste tijd voor een homoseksuele paus!

Schrijver: Joanan Rutgers, 3 november 2012


Geplaatst in de categorie: psychologie

1.9 met 14 stemmen 303Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Hendrik
Datum:
23 december 2012
Joanan, ik heb die bewuste uitzending van Pauw en Witteman ook gezien, incl. de onhandige uitspraak die ze daarin deed over Freud. Haar werd gevraagd op welke autoriteit ze de uitspraak baseerde dat een kind een vaderfiguur nodig heeft om gezond en evenwichtig op te groeien. Ze flapte er toen zo maar uit: 'Freud'. Dat Weense warhoofd uit de Victoriaanse tijd heeft de psychiatrie met een hoop onzinnige spookbeelden opgescheept. Men heeft bijna honderd jaar nodig gehad om die onzin te ontkrachten.

Toch kan niet worden ontkend dat ze het Katholiek Nieuwsblad wel degelijk goed leidt. De andere redacteuren zijn tevreden over haar. Ook heeft ze een interessant boek geschreven, het in oktober 2010 gepubliceerde "Blond, brutaal en bidden". Daarin wordt verteld hoe de vork t.a.v. haar kritiek op Jeanine Hennis-Plasschaert werkelijk in de steel zat (minder extreem dan vaak wordt voorgesteld). Bovendien geeft ze daarin een overzicht van de verschillende stromingen in West-Europa op religieus gebied.

Ik vind het triest dat ze af en toe moet onderduiken omdat ze op Twitter met de dood wordt bedreigd, want dat heeft zij echt niet verdiend.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)