Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Dat goede oude Ziekenfonds

Het was een zegen. Iedereen was verzekerd en de premie werd meteen van je salaris ingehouden. Als je boven een bepaald vast bedrag ging verdienen, moest je zelf een particuliere verzekering uitzoeken en je werd geacht zelf de premie te betalen.
Natuurlijk werd in sommige CAO's bepaald dat de werkgever de helft van de premie moest betalen. Daar was de fiscus dan weer blij mee, want nimmer bleef iets onbelast in dit land.
De premie van die particuliere verzekering kon je zo hoog maken als jezelf wilde.
De tandarts verzekerde vrijwel niemand mee. Rotte tanden in je mond was een statussymbool. Iedereen zag meteen dat je particulier verzekerd was.
Bij de apotheek kreeg je nog wel eens je pillen uit een mooier doosje dan een fonds verzekerde, later moesten de doosjes hetzelfde zijn.
Toppunt van comfort was in mijn jeugd. De dokter hield apart spreekuur voor particulier verzekerden. Natuurlijk 's middags. 'De ochtendstond heeft goud in de mond.' Als je particulier was had je vaak rotte tanden. Dan heb je geen zin om vroeg op te staan. Bovendien kon je even van kantoor weg.
De Ziekenfonds mensen stonden vaak al voor zeven uur 's ochtends bij de dokter voor de deur, die moesten zo vlug mogelijk weer op hun werk zijn. Toch ging de laatste pas om 12 uur weg.
Je had status als particulier verzekerde. Voor het ziekenhuis kon je eerste, tweede of derde klas verzekerd zijn. Keuze vrijheid, ruimte voor particulier initiatief.
God bepaalde tot welke klasse je behoorde, daar had die maffe regering niets mee te maken.
Met mijn particuliere verzekering was ik jarenlang zielstevreden.
De eerste als weldoener vermomde sadist was staatssecretaris Simons. Die dwong de verzekeraars tot contract breuk. De verzekeringen mochten niet langer alle door een dokter voorgeschreven medicijnen meer vergoeden.
Gelukkig ben ik vergeten wie er met de huidige verplichte verzekering voor iedereen begon. Ik zou in de gevangenis kunnen komen wegens moord.
In het begin kostte die rotzooi me honderd euro per maand meer dan mijn vertrouwde particuliere assurantie. Nu is het natuurlijk veel meer.
Ook de verzekerde bij het Ziekenfonds ging meer betalen, ondanks de bureaucratische zorgtoeslag.
De bedenker van het nieuwe inkomensafhankelijke systeem, moet een fluitje hebben als de 'Rattenvanger van Hamelen.' Een liberaal zover krijgen dat hij met
zoiets smerigs instemt moet gebruik gemaakt hebben van zwarte kunst.
Misschien heeft hij wel met een ander fluitje gekieteld. De liberaal werd misschien bedreigd door een bende die niet werkt en door het nieuwe stelsel per maand veel meer te besteden krijgt. Het scheelt echt meer dan een slok op een borrel.
Voor de VVD heb ik een nieuwe slogan: 'Diederik is geen viezerik. Laat hem met Rutte maar lekker tutte.'
In dit land sterven er per jaar meer dan 100.000 mensen. Mocht ik er voor 2012 maar twee aanwijzen.
Wim Sonneveld zong al: 'Lieve Heer ik vraag niet meer/kun je lachen lieve Heer.'
Haat zaaien mag niet, maar voor je land opkomen dat moet.
Een einde als dat van Johan en Cornelis de Witt zit er ook niet in voor die twee.
Het volk heeft nu andere dingen te doen. Naar het gezeur van die twee ongure types luisteren en zich afvragen waar ze nu met vakantie heen moeten. Het buitenland is te duur en Holland ook.
Mensen ontvlucht dit oord waar zulke types het voor het zeggen hebben.
De Goelag Archipel is nabij!

Schrijver: Eelt, 3 november 2012


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.8 met 12 stemmen 1.648Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
10 november 2012
Email:
klaassens38zonnet.nl
Beste Eelt, het is waar dat particulier verzekerden vroeger een geprivilegieerde positie hadden. Een heel kras voorbeeld daarvan vond ik dat ze bij ziekenhuisopname over een eigen kamer konden beschikken, terwijl 'gewone' verzekerden op een zaaltje moesten liggen kreperen.

Wat Rutte en Samsom allemaal bekokstoven is voor mijn gevoel ook niet kosjer, al ben ik geen principieel tegenstander van nivelleren. Het lijkt me beter om dat te doen via de inkomstenbelasting i.p.v. via de zorgpremies.
Naam:
Dorknoper
Datum:
3 november 2012
Genieten weer van Eelt's verheerlijking van beschimmeld verleden over gruwelijk systeem van ziekenfonds. De slogan voor de VVD rijmt als Sinterklaas en betekent zeker een poging tot humor. Hoewel het meest geestige ongetwijfeld is, de vergelijking met een ander fluitje, waarmee 'te kietelen' valt. Ik rolde bij lezing om van de slappe lach. Zo zie je maar, een echte Dorknoper lacht slechts tweemaal per jaar. En eenmaal is reeds ingevuld!
Naam:
astrid
Datum:
3 november 2012
Geweldig!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)