Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Hoe je van een goudvis een piranha maakt

(Of: hoe een gepest kindje, de macht overnam...)


Zij sloegen haar dromerige ziel kapot tegen een muur van onverschilligheid.
Zij hebben haar verlegenheid gehoond, bespot en bespuugd.
De treiteraars werden beloond, met lof der ijdelheid, met verduistering van hun leugens en afwezigheid van rechtvaardigheid en gezag.

Er was thuis geen basis voor steun en gesprek, geen veilige hand die haar beschermen zou. Daar regeerde de schijn van geld, macht en tucht.
Men vreesde veel meer het noodlot of burengerucht...

Het werd haar te kwaad, ze vreesde het gore tuig, maar er volgde iets op, wat
niemand zou raden...

In de zomer van 1978, op een door haarzelf uitgekozen kinderkamp, waar allen CARA hadden, patiëntjes waren, kreeg zij haar zin. Niemand vond haar anders of te min. Bovendien kreeg ze les in de kunst van het vechten en werd een ware Judoka.

Ze keerde naar huis en terug op school dacht ze: “Eureka, ik gooi de pestende kinderen om! ”Een heupworp hier en een armklem daar voor diegenen die haar dachten te kleineren. Nee, ze konden protesteren wat ze wilden, zelfs de jongens durfden niet meer met haar te vechten... Ze MOESTEN hun ruggen rechten!

Zo dwong ze respect af, bij een klas die haar zoveel ellende gaf. Zonder steun of liefde van school of thuis, en met de moed van een kleine tijgerin, kreeg zij vervolgens toch nog haar zin: enkele jaren later ontving zij de bruine band.

De anderen droegen haar nu op handen, en niemand die het nog waagde haar een loer te draaien, want ze had zo duidelijk haar tanden laten zien.
* Dit verhaal is volledig autobiografisch *


Zie ook: http://oermirm.blogspot.com

Schrijver: Irmlinda de Vries, 8 november 2012


Geplaatst in de categorie: vrijheid

4.7 met 32 stemmen 812Er zijn 9 reacties op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
15 november 2012
Email:
moi636yahoo.com
Respect!
Naam:
Thomas Koppelaar
Datum:
12 november 2012
Email:
thomaskoppelaaryahoo.com
Merkwaardig ook altijd dat de meeste pestkoppen geen gewetenswroeging krijgen van hun wandaden die m.i. voor de rechtbank berecht zouden moeten worden, Irmlinda ! Het is dan ook maar goed dat dat soort mensen later in de 'strafzones' terecht komen na hun overlijden... Goed en dapper gedragen gedicht.
Naam:
Irmlinda
Datum:
10 november 2012
Geweldig en zeer hartverwarmend, zo goed om te zien dat jullie mijn hartenkreet steunen in de strijd tegen het pesten! Ik wil jullie allen zeer hartelijk danken voor jullie fijne reacties en hoop dat de rechtvaardigheid moge zegevieren.
Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
9 november 2012
Email:
klaassens38zonnet.nl
Ik heb diep respect voor jouw moed om terug te vechten in een situatie waarin veel mensen de moed in de schoenen zinkt. Je bent een krachtige ziel met een groot doorzettingsvermogen!
Naam:
Pama
Datum:
9 november 2012
Email:
pebmartenskpnmail.nl
Indringend en schrijnend
verwoord Irmlinda,

Pesten op school of elders, in van alle tijden en daar komt nu nog de ( ongrijpbare ) sociale media bij. Dit is een veel groter sociaal maatschappelijk probleem dan we allemaal denken. Signalen, die er zeker zijn, worden vaak te laat opgemerkt en/of de scholen/leerkrachten zijn niet in staat of capabel genoeg om dit in de juiste context te plaatsen, mede ook doordat deze in het hele proces onder zware druk staan. Maar ook de prestatiedrang naar de scholieren toe wordt onderschat. Ouders kunnen hieraan een belangrijke bijdrage leveren, maar te veel en te vaak worden verantwoordelijkheden doorgeschoven naar de school mede door het feit dat beide ouders werken of gescheiden zijn en niet voldoende tijd meer hebben voor hun kinderen. Vraag is hoe de kinderen dit zullen verwerken en hoe zich dit op latere leeftijd zal uiten.

Groet/Pama
Naam:
Coby Poelman
Datum:
9 november 2012
Email:
cobytjeertlive.nl
Wat kunnen kinderen hard zijn in een groep. Ooit zullen ze daar toch last van hebben of krijgen zou je denken. Vaak is er een oorzaak dat kinderen dit gedrag hanteren. Misschien zijn ze zelf slachtoffer geweest en hebben zich zo willen uiten. Heel moedig om zo te verwoorden hoe je positief uit de strijd gekomen bent. Je moet het ontzettend zwaar gehad hebben. Dank voor het delen, misschien helpt het ook anderen.
Naam:
Dyenne
Datum:
9 november 2012
Email:
dyenne72home.nl
Met veel respect gelezen! Je moet veel moed hebben om dit te schrijven. Bedankt dat je dit hebt gedaan. Ik hoop dat er veel mensen iets van leren!
Naam:
MArije Hendrikx
Datum:
9 november 2012
Email:
maryama37hotmail.com
Dit verhaal getuigt van de moedige eenzame strijd van een kind dat niet 'gezien' werd.. Heel mooi!
Naam:
J.de Groot
Datum:
9 november 2012
Email:
joke190411hotmail.com
Klare Taal!
Alles maar dan ook alles moet je zelf doen
en in eigen hand nemen!
Alleen dan, ja dan alleen is er een deel van leven.
Voor hen die door welke omstandigheden dan ook een achterstand/uitsluiting hebben.
Sterker kan een mens niet worden of zijn.
Het gaat je goed, succes!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)