Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Kaleidoscoop

Warrelend strak in beeld, wervelende kleuren met de warme geuren, jaren zestig. Stamppot, eigenheimers en andijvie, vis op vrijdag, vlees op zondag, mijn vader was er altijd.

De herinnering, dat kind ben ik geweest, op de step en bezig met knikkers en bedeltjes, kaarten met sigarettenmerken, gelukszakje van de snoepwinkel.

Kakofonie van wat mij is bijgebleven, de trechter van de tijd draait naar het nulpunt, het spel gespeeld en ik verdwijn langzaam uit beeld. Tragiek, ik glimlach mezelf.

Schrijver: Fred, 30 november 2012


Geplaatst in de categorie: humor

4.4 met 10 stemmen 239Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
J. de Groot
Datum:
2 december 2012
Email:
joke190411hotmail.com
Met een glimlach gelezen!

Nou, wordt het toch nog gezellig Fred, daar gaat ie weer Fred (...!)
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
1 december 2012
Een sublieme zelfbespiegeling met nostalgische beelden uit je verleden, in korte woorden duidelijk verwoord. Je laatste vier woorden zijn zeer gevat en als nabeschouwing ongekend memorabel.
Weet je, vele mensen zijn eenzaam, daarom moeten we elkaar veel meer omhelzen, dan we tot nu toe hebben gedaan. De popgroep Normaal zei het al: 'Huggen is normaal!'.
Weet, Fred, dat er velen zijn die ook over jou glimlachen, al weet je vaak niet van hun bestaan. Is dat geen immens troostrijke caleidoscoop?
Naam:
Ariadne
Datum:
30 november 2012
Ik ben het vaak niet met je eens en soms kan ik je ook echt niet volgen, maar deze hartenkreet raakt mij diep! Wat een weemoed, prachtig geschreven!!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)