Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Return to Sender

Natuurlijk ken ik Katja Schuurman (1975, Utrecht) net als de meesten als ons eigen sekssymbool van de lage landen. Als presentatrice van BNN reisde ze ook naar arme landen en daar heeft ze nu een positieve draai aan gegeven. Als je haar naam googelt, krijg je allerlei onderwerpen over haar, maar meestal gaat het over blootscenes en seksschandalen.
Ik kan me indenken dat ze niet met zo'n imago wil blijven geassocieerd worden. Tijdens een voordracht in het Engels vertelde ze dat ze in alle meest denkbare, positieve mogelijkheden gelooft. Haar charmante lach doet de rest.

En sinds haar huwelijk met Thijs Römer (1975, Amsterdam) in het Château de Condé te Vallery gooit ze het dan ook niet meer op haar sexappeal of haar beroemde borstpartij. Bij Paul en Witteman zat ze zelfs gedwee en keurig aangepast. De wilde haren verloren en sinds 2010 de gelukkige moeder van dochter Sammie. Naar de song van Ramses? Ze woont overigens in Uitdam, waar dat ook mag liggen, maar het klinkt als een onmogelijk gehucht. Haar inborst is zeer begaan met de medemens en vooral met de armen in arme landen.

Haar stichting Return to Sender (heeft ze met Elvis Presley gechat?) maakt het mogelijk dat de mensen uit kansarme en de armste bevolkingsgroepen hun armoede kunnen verbeteren. Ik vind dat heel lief van haar en zeer praktisch. In de geest van de Derde Wereld-winkels. Katja werkt nauw samen met de HEMA en dat is een schot in de roos, want die weten commercieel gezien van wanten. In bijna iedere Nederlander zit dat aanstekelijke fluitmelodietje in het geheugen gegrift. De winst van de handmatig gemaakte producten gaat direct terug naar de arme producenten. Katja bestrijdt daadwerkelijk de wereldarmoede en wat dat betreft is mijn beeld over haar grotendeels bijgesteld en is ze niet meer de flierefluitende stoeipoes, die ze lange tijd was.

Katja Römer-Schuurman verdient wat mij betreft een grote eretitel van bijvoorbeeld het Huis van Oranje! ... Officier in de Orde van Oranje Nassau op zijn minst!

Schrijver: Joanan Rutgers, 1 december 2012


Geplaatst in de categorie: idool

1.3 met 6 stemmen 159Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)