Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Internetcriminaliteit

Omdat mijn abonnement op internet mij al duur genoeg is, gezien mijn budget, ben ik de laatste maanden niet meer beschermd door Norton of dat merk met allerlei dierennamen, wat veelal geldklopperij is, heb ik gemerkt en je kunt jezelf ook gratis beschermen, schijnt, maar internet is dus net als de echte wereld, waar ook slechte mensen boeren.

Onlangs stond er in mijn emailberichten een alarmerende brief van iDeal ing@emailing.ing.nl, die mij vertelde dat ik online een Vespa LX25 bij Scooterland B.V. heb aangekocht. Er is twee keer geprobeerd een bedrag van 2799 euro van mijn girorekening te stelen, maar dat is natuurlijk mislukt, daar ik iedere maand nauwelijks rondkom en al helemaal geen spaargeld bezit. Ik heb de ING teruggemaild dat ik helemaal geen Vespa heb besteld, vooral omdat ik er geen geld voor heb en ik in het algemeen een gruwelijke hekel aan die knetterende, veel te snelle scooters heb. Dat ik zo'n duivelse uitvinding zou bestellen is dus hoogst absurd. Ik heb ook geschreven dat deze dieven beter op zoek kunnen gaan naar humane bronnen van inkomsten. Ik vind het woord 'emailing' in het afzenderbericht ook al verdacht, want dat las ik nooit ergens anders. Waarschijnlijk heb ik de gewetenloze dieven in kwestie beantwoord. Ik weet het echt niet. Er stond ook: 'Om te annuleren moet u de vereiste gegevens invullen!'. Kijk, zo vissen ze naar persoonlijke gegevens en als je iets te ver in het glaasje hebt gekeken, ga je ze die gegevens nog leveren ook. Uit angst voor dat bedrag, dat ze dreigen te pikken, maar daarna slaan ze natuurlijk nog erger toe. Ook stond er: 'Bij ontbrekende gegevens wordt de transactie niet geannuleerd', wat natuurlijk een extra dwangzin is om maar je gegevens prijs te geven. Ze beweren nogmaals, dat je je moet 'identificeren met uw verificatie gegevens'. Dure woorden, waarvan ze maar amper de betekenis kennen. Je ziet de knulligheid van de zin, maar het blijft opletten met die internetlosers zonder beschaving en medemenselijkheid.

Zouden het Joegoslaven zijn of de (Italiaanse) Maffia?, want die deinzen er ook niet voor terug om in giromaten afkijksystemen te plaatsen, waardoor ze je pincode en zo gappen, waardoor ze je helemaal kunnen leegroven. De moderne piraterij viert hoogtij. Maar gezien de Nederlandse taalbeheersing, al zijn er enkele fouten te ontdekken, denk ik eerder aan Nederlandse boeven, die hun (drugs)verslavingen willen vetspekken en een huis als Tony Montano willen, inclusief het risico van zijn ondergang.

Er zijn vele manieren voor mensen om zichzelf te óntmenselijken, waarvan deze praktijken er één zijn. Dit maakt wel dat ik internet minder idealiseer dan voorheen en het als een schaduwleven van de veelal bittere werkelijkheid zie, waardoor ik bij grote tegenslag graag voorgoed de stekker eruit gooi, want op dubbele tegenslag zit geen mens te wachten. Bepaalde mensen blijven goedbedoelde middelen altijd voor hun slechte bedoelingen misbruiken. Dát is waarlijk een betreurenswaardig feit!, maar de oeroude stelregel van 'Misdaad loont niet!' blijft fier overeind.

Schrijver: Joanan Rutgers, 3 december 2012


Geplaatst in de categorie: woede

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 88Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)