Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Jasper, spookje Casper ontmaskerd

De advocaat van de moordenaar van Marianne Vaatstra, Jan Vlug, gaf een uitgebreid interview op televisie, waardoor veel aan het licht is gekomen over de moordenaar Jasper S., die dertien jaar gezwegen heeft.
Bauke Vaatstra wil nog meer details weten, maar dat zal niet tot de hoopvolle zielenrust leiden, die hij waarschijnlijk verlangt.
Jasper heeft eindelijk zijn misdaad toegegeven. De advocaat doet verbijsterd over het feit dat zo'n nette, aardige man zo'n gruwelijk misdrijf heeft gepleegd. Hij zegt o.a.: 'Jasper is niet alleen de man, die hij op die ene nacht was!'. Verder oppert hij het dwaze cliché dat het kwaad in ons allemaal schuilt.
Lees over deze misvatting maar eens de gedachten van de spirituele psychiater Jung over de godheid Abraxas, dan word je wel wijzer. 'Deze man verdient het om een bij hem passende straf te krijgen!', zegt Vlug nog even vlug over zijn zielige cliënt.

Het is wel duidelijk dat meneer advocaat door de moordenaar is misleid en verleid om zalvende conclusies te uiten. Van o, wat komt hij uit een net gezin en van o, hij deed het zwijgen om zijn gezin te beschermen! Zeker iets teveel 'Sympathy for the devil' van The Rolling Stones geluisterd en beaamd.
De ja-knikkende advocaat samenvattend, is het een onbegrijpelijk raadsel, dat Jasper op die bewuste nacht in de fout is gegaan, want hij is anders zo'n voorbeeldige burger, dus moeten we maar veel clementie tonen, want (echt waar, hij gaat bijna zover!) zoiets kan iedereen overkomen! Ruis, vette ruis!

Ik poog het ook te analyseren, met alles wat ik in huis heb aan psychologische bagage, en ik kom tot mijn schokkende conclusie. De moordenaar in kwestie vertrok midden in de nacht op zijn fiets naar nergens. Hij wilde zijn boerderij-stress van zich afzetten en alleen psychotici doen dat midden in de nacht. Hij voelde zich sterk door zijn zakmes en zijn fysieke kracht, vanwege zijn boerse arbeid. Zijn vrouw wilde niet echt meer met hem de liefde bedrijven, terwijl hij door zijn mannelijke zaadcellenprestatiedrang in het nauw werd gedreven, vond hij. Hij had zijn geilheid veel beter door zelfbevrediging kunnen oplossen, maar de Heilige Schrift verbood 'zelfbevlekking' en daar hield hij zichzelf al vele dagen aan, zonder dat hij zichzelf realiseerde dat dat tot krankzinnige spanningen kan leiden. Freud spreekt enkele boekdelen mee. Opgepotte geilheid leidt soms tot verstandsverbijstering, maar daar blijft de persoon in kwestie wel verantwoordelijk voor, want hij heeft het zover laten komen.

Met zijn zakmes heeft hij midden in de nacht Marianne het weiland in gedreven, haar op beestachtige wijze verkracht en haar met haar BH gewurgd. En daarna nog met zijn zakmes de keel doorgesneden, om er zeker van te zijn dat zijn duivelse daad niet openbaar kon worden, want ja, wat zouden zijn gereformeerde kerkleden daar van vinden? Dat zou een enkeltje hel betekenen en daar paste hij voor, ook al had hij dat inmiddels terecht verdiend. Liever nog dertien jaar de schijn ophouden om zogenaamd zijn voorbeeldige gezin in een positief imago te houden.

Van waarlijke lef en gerechtigheid was het geweest, als hij na die fysieke schanddaad, Marianne had laten lopen en zichzelf de keel had doorgesneden in plaats van nog dertien jaar lang de trouwe, vrome, correcte echtgenoot te spelen!...

Schrijver: Joanan Rutgers, 7 december 2012


Geplaatst in de categorie: misdaad

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 277Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Len Cornelis
Datum:
9 december 2012
Scherp stuk. Met goed oog voor de achterkant van het gelijk. Prima analyse van wollige en larmoyante babbels van de advocaat. In filosofische zin, klopt het wel: kwaad schuilt in ons allen. Publiek rationaliseren van een gruweldaad, is echter iets heel anders.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)