Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Kat uit de boom

Sinds er, naar aanleiding van enig meningsverschil, in reacties o.m. het verzoek aan de reactie werd gelanceerd het tot voor kort gebruikte systeem, om via een waarderingscijfer een inzending te honoreren, niet meer te gebruiken is er intussen een eerste stap door de redactie gezet. Men heeft, blijkbaar om een begin te maken, als tussenoplossing tijdelijk de cijferhokjes geblokkeerd.

Menigeen vindt dit goed en het uiten van waardering of afkeuring kan nu alleen via een ingezonden reactie kenbaar worden gemaakt. Ook ik kijk met belangstelling uit naar de mogelijk definitieve oplossing van de redactie. Het spreekt vanzelf, dat men niet over een nacht ijs gaat en ik verwacht ook niet, dat een nieuw systeem dit jaar nog uit de bus komt rollen.

Zelf heb ik besloten voorlopig geen inzendingen meer te doen. Ik zou het nogal irritant vinden om van de gewaardeerde medeschrijfster Ria, hoe deskundig zij ook moge zijn, een cijfer voor techniek en voor inhoud opgeplakt te krijgen. Ten enenmale wil ook ik juist van de cijferwaardering af, aan de andere kant ben ik een gewillige ‘prooi’ ;) en zeker beducht voor haar vlijmscherpe en gratis analyse; daar zit ik echt niet op te wachten.

Vanaf 1956 heb ik mij tergend langzaam het Nederlands eigen gemaakt, zonder het volgen van een taalcursus of het bezoeken van een avondschool. Natuurlijk ben ik al lang blij dat mijn taalvaardigheid nu goed genoeg is om als inzender door personen te worden getolereerd, die bij voorbeeld neerlandicus zijn, docent(e) Nederlands of een journalistieke opleiding met succes hebben afgesloten.

Voorlopig kijk ik dus een tijdje de kat uit de boom en zal de ontwikkelingen de komende tijd met interesse volgen. Ik wens de redactie en u een voorspoedig en gezond jaar 2013 toe.

Techniek: -
Inhoud: -

Schrijver: Günter Schulz, 9 december 2012


Geplaatst in de categorie: algemeen

4.0 met 4 stemmen 232Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Lodewijk
Datum:
19 december 2012
Ook mevrouw Ria van Ek hoort te weten dat de waarde van de literatuur wordt bepaald door de lezer. Karel van het Reve vond 'De gebroeders Karamazow' een keukenmeidenroman, Freud noemde hetzelfde boek ,,de beste roman ooit geschreven''.
Naam:
J.de Groot
Datum:
10 december 2012
Email:
joke190411hotmail.com
Helemaal eens met Günter!
We zouden van de regen in de drup komen, dus kijken we beiden maar even de kat uit de boom!
Als men iets wil leren gaat men naar school, daar mag de juf cijfers geven op deze manier.
Ik wens ook de redactie sterkte met een goede oplossing.
Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
9 december 2012
Email:
klaassens38zonnet.nl
Beste Günter, ik zou het jammer vinden als je zou stoppen met het inzenden van jouw bijdragen omdat je je stoort aan de belerende commentaren die Ria den Ek al een tijdje geeft. Zelf zit ik ook niet op dergelijke pedante reacties te wachten, maar ik laat me er ook niet door afschrikken. Wie meent in het vervolg een cijfer te moeten geven voor de techniek en de inhoud van een inzending, heeft m.i. niet begrepen dat de overgrote meerderheid van de schrijvers van dat hele cijfersysteem af wil.

Het enige wat voor mij telt zijn weloverwogen reacties op de stijl, de opbouw en de inhoud van de stukken op deze site. De rest is overbodige franje.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)