Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Zat van Assad

De kat in het nauw, Bashar al-Assad, schoot onlangs scudraketten af op zijn eigen bevolking. Dan ben je als landbestuurder wel grof door de mand gevallen. Dan gaat het je niet om de bevolking, maar louter om je eigen hachje, macht en overdreven rijkdom.
Frans Timmermans (1961) sprak weer eens wijs als altijd bij Pauw & Witteman over de kwestie Syrië en de steun van de schurkenstaten Rusland en Iran, want ja, die hanteren eenzelfde, tirannieke manier van regeren. Dat zijn de tegenpolen van democratieën. Zij onderdrukken zonder gewetensbezwaar hun arme bevolking, omdat ze aan liefdeloze hoogmoedswaanzin lijden. Net als de machthebbers in Noord-Korea, die onlangs een langeafstandsraket hebben afgevuurd, tot groot plezier van hun superego's en hun meerderwaardigheidscomplexen. Noord-Korea is een mega-sekte, die te link is om te vertrouwen. Amerika en China hebben de lancering terecht afgekeurd, omdat ze er ook neutronenbommen mee kunnen vervoeren. Zit in de lijn van Iran, dat ook 'ik ben okay, jij bent niet okay' denkt.
Dat soort mensen komt nauwelijks tot compassie en empathie, enkel voor hun soortgenoten, wat natuurlijk niets voorstelt. Dwaas groepsgedrag uit egoïstische motieven. Meestal gaan deze slechte energieën hand in hand met afschuwelijk geweld en smerige, doortrapte handelingen.

Despoot Assad wenst niet te wijken, terwijl er ergens in hem toch een lichtje moet gaan branden, dat hij als president gefaald heeft, omdat hij oneerlijk is en zichzelf verrijkt heeft ten koste van de arme bevolking. Daar komt nu bovenop, dat hij zijn eigen bevolking met raketten bestookt. Dan ben je wel erg diep gedaald. Dan zou je met je staart tussen je benen en rood van schaamte je land moeten verlaten. Als je meestal als een goedgeklede heer voor de dag komt, dan moet je ook een boetekleed durven dragen, tenzij je een aan rijkdom verslaafde lafaard bent, wat hij natuurlijk is. Respect kun je niet afdwingen en dat zal hij nu toch moeten begrijpen. Hij is inmiddels een ware misdadiger, dus zal het niet gemakkelijk voor hem zijn om een veilig land te vinden, maar dat raad ik hem wel aan, want in Syrië is zijn toekomst over en uit. De wraak van zijn volk wens ik hem en zijn familie niet toe. Kom op zeg, daarvoor kleeft er al teveel bloed aan de handen van opstandige bevolkingen, wat net zo erg is!...

Maar als door zijn toedoen (in)direct ook maar één onschuldige Syriër is omgekomen, dan dient hij voor het gerecht te komen en zijn straf op zich te nemen, want voor de gerechtigheid is hij niets meer waard dan welke anonieme burger dan ook. Als hij naar Rusland of Iran vlucht, dan weten we het wel. Misschien kan hij ergens als hulpverlener aan de slag, gewoon om zijn karma wat bij te stellen.

Want Assad is - mogen we hopen - zelf ook zat van Assad!

Schrijver: Joanan Rutgers, 13 december 2012


Geplaatst in de categorie: woede

3.0 met 2 stemmen 112Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)