Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Afwachten

Nu bijna vijfenveertig jaar geleden liep ik mijn geboorteplaats V. met mijn toenmalige vriendin op straat en opeens “wist” ik: jij wordt zesenzestig en ik overlijd twee jaar na jou. Flauwekul natuurlijk. Ik moest er weer aan denken doordat ik onlangs na een beetje googelen ontdekte dat zij in oktober 2011 op zesenzestigjarige leeftijd is overleden..

Allemaal toeval. Al heb ik zo langzamerhand op het specifieke gebied van overlijden wel veel toeval meegemaakt. De eerste gebeurtenis is een beetje in nevelen gehuld. Ik zal een jaar of zes zijn geweest toen ik eens heb gezegd dat een bepaalde oom dood zou gaan. Daar is toen zeer heftig op gereageerd, waardoor ik leerde dat ik over dit soort dingen beter mijn mond kon houden. Die oom was trouwens veertien dag later dood.

De tweede belangrijke ervaring speelde rond mijn twintigste. Ik had een beetje ruzie met Simon, een leeftijdsgenoot, en plotseling “wist” ik dat hij maar tweeëndertig zou worden. Pas na mijn vijftigste hoorde ik, dat hij toen hij tweeëndertig was in een discotheek is vermoord.

Leuk toeval is dat ik zelf tweeëndertig was bij de eerste fase van een ander opvallend toeval. Ik werkte op een kantoor en opeens zei ik tegen mijn collega’s dat Peter, onze chef, zesenvijftig zou worden. Peter was toen een jaar of veertig. Ik was al lang bij dat bedrijf weg toen ik een overlijdensbericht las waarin stond dat hij op zesenvijftigjarige leeftijd was overleden. Overeenkomstige ervaringen heb ik minimaal tien keer gehad.

Zorgen over mijzelf maak ik mij helemaal niet. Ten eerste geloof ik niet in die ongein, ten tweede ben ik helemaal niet bang voor de dood. En als het toch uitkomt, dan zal ook die droom over mijn overlijden wel uitkomen.

In die droom wandel ik op een herfstige dag omstreeks 18.15 over een rechthoekig plein dat is omzoomd met bomen. Dan word ik een beetje duizelig, ga op een bankje zitten en ben dood.

Helaas heb ik in andere droom de mededeling gekregen dat voor mij het grote feest plaats zal vinden op 18 oktober 2017. Dat is strijdig met de eerste boodschap. Ik wacht maar blijmoedig af.

Schrijver: Johan van Someren, 22 december 2012


Geplaatst in de categorie: overlijden

3.8 met 5 stemmen 485Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Jennifer
Datum:
1 juli 2014
Vandaag pas gelezen, naar aanleiding van laatste inzending van vandaag.
Niet bang voor de dood zijn dat geeft: rust!
Heel duidelijk.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)